2009 m. gegužės 7 d., ketvirtadienis

Krizės apimti. Akcijiniai pyragaičiai "Low-budget "

Nuo žodžių "krizė", "taupyti" darosi bloga. Kaip nuo kaimyno, gręžiančio sienas pirmą valandą nakties. Neseniai nuo krizės perdozavimo gydžiausi šparagais, sumaltais į, pardon už žodį, "bizaliuką" :))))), nors ir skanų. Dabar nusprendžiau iš tikrųjų pataupyti. Ką ir įrodysiu skaičiais. Rezultatas vertas pinigų :))))) ar jis vertas daugiau? Vertas, bet negarantuoju, kad kartosiu jį kokioms nors progoms (mažoji pareiškė, kad sugadinau meduolius :) ) bet turėti bagaže ką nors tokio, paprasto ir nekepamo, manau, reikėtų :) Janočkos iš Rygos receptas, spausdintas buvo ir Gudkuke, ir kukinge, ir Kuktoke, ir Ogoniok... nežinau, kur nebuvo :)))).

0,6 kg šokoladinių meduolių
0,9 kg riebios grietinės
0,1 kg cukraus
1 bananas
1 citrina

meduolius supjausčiau į du paplotėlius. Nutarkavau citrinos žievelę, iš pusės citrinos išspaudžiau sultis. Grietinę išplakiau su cukrumi, c. sultimis ir žievele iki tirštumo. Atsiprašau, čia KA plakė, ne aš :))) aš taip nesugebėčiau... Apvalią 22 cm skersmens tortinę formą išklojau maistine plėvele, išdėliojau meduolių pusytėmis, į tarpus dar pridėjau meduolių gabaliukų. Įpyliau kremo, įdėjau supjaustytą bananą, vėl meduolius ir kremą. Uždengiau plėvele. Per naktį laikiau šaldytuve. Galima pjaustyti kaip tortą, bet aš išspaudžiau apvalia formele.

Grietinė, aišku, tokia, ant kurios neužrašyta, kad tai ir augalinių riebalų mišinys. Skaitome etikėtes, skaitome :) kas yra iš tikrųjų.... nežinau. Bet išsiplakė puikiai. (Piemenėlio 30 proc.... tiesiog nesugebėjau ramiai praeiti pro tokią kainą :))))) o po to galvojau, kam man ji reikalinga, nes tokio riebumo grietinės mes nevalgome :) )

Paskaičiavimai:
grietinė - 2 x 1,49 = 2,98
meduoliai - 0,6 x 4.89 = 2,93
cukrus - 0,1 x 3.09 = 0,31
bananas - 0,3 x 3,49 = 1,04
citrina - 0,15 x 1,99 = 0,30

Viso - 7,56 Lt. Produktai pirkti įvairių akcijų metu, įvairiose parduotuvėse.