2009 m. gegužės 6 d., trečiadienis

Mėsos "šmotas" a'la šašlykas. Namų sąlygomis

"Žaidžiame virtuvę..." namuose - pavasariniai pasikeitimai. Su 101-uoju pranešimu (taip simboliškai) virtualioje virtuvėje įvyko baldų perstumdymas. Dar ne viskas pabaigta, bet, tikiuosi, naujoje virtuvėje Jums patiks :)

Nepaisant gero oro šašlykų sezono dar nepradėjome. Darbo reikalais nesiskaito. Mėgstu, kai viskas grįžta į nustatytus rėmus. Vyrai rupinasi ugnimi, moterys - tuo, ką vyrai sumedžiojo. Bet tik tam trumpam laikotarpiui, kol maistas ruošiamas gamtoje. Nesu femisnistė, nei priešingai. Nemoku užkurti laužo ar kitokios ugnies. Ir šašlykų kepti nemoku. Bet juos mėgstu. Bene labiausiai už viską.
Taigi, ką darau, kai labai jų noriu, o galimybių nėra? Kepu grilinėje keptuvėje. Mano zepterinė. Kaip aš keikiau save, kai ją pirkau.... jei kas nors išgirstų, tai ausys tikrai susisuktų.... o dabar visi girdi, kaip aš ją myliu. Didele ir gražia meile.

storoki kiaulienos nugarinės su kaulu gabalai (liaudiškai vadinami karbonadai)
svogūnai
džiovinti bazilikai, dašiai
juodieji pipirai, aitrūs pipirai, druska
aliejus
jaunų burokėlių lapelių, pomidorų, marinuotų svogūnų patiekimui


Svogūnus supjaustyti ir sumaigyti su bazilikais ir dašiais. Mėsą pasūdyti, papipirinti ir išmaigyti kartu su svogūnais. Pašlakstyti aliejumi, sudėti į polietileno maišelį ir palikti kelioms valandoms. Nuimti svogūnus ir kepti gerai įkaitintoje grilinėje keptuvėje (kepsninėje? dabar neatrandu lietuviško atitikmens, nes žodžio grilis vartoti negalima.... :/) Patiekiu su marinuotais raudonaisiais svogūnais ir daržovėmis, šį kartą - jauni burokėlių lapeliai ir pomidorai :)