Kai kažko norisi, norus patenkinti gali inventorizacija šaldytuve. Mano inventorizacijos pasekmės labai gražiai įsiliejo į gaivų ir gardų pyragą. Arba tortą. Labai purų, švelnios konsistencijos, nesaldų... oi... mmmm... tikrai mmmm :)
~ 300 g maskarponės sūrio (praimtas J)
400 g liesos varškės
2 šaukštai 15 proc. grietinės
~ 350 ml grietinėlės (praimtas :))
3 šaukštai cukraus pudros (ne šaldytuve :) )
2 x 400 g šaldytų vyšnių (kiek jų išgyveno iki torto vyšnių sluoksnio užpylimo, sunku pasakyti :)))))
2 šaukšteliai želatinos
5 šaukšteliai želatinos
1 kiaušinis
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas miltų
1 stiklinė šaldytų braškių, pertrintų su cukrumi
Želatiną užmerkiau dviejuose prikaistuviuose, užpylant po 125 ml vandens. Vyšnias atitirpinau. Kiaušinį išplakiau su cukrumi, suberiau miltus ir iškepiau nediduką biskvitą. Torto formą išklojau popieriumi (ir apykaklę irgi uždėjau), įdėjau į apačią biskvitą, patepiau jį trintomis braškėmis. Užstačiau plaktis grietinėlę, varškę sutryniau su c.pudra ir grietine iki lygios švelnios masės. (Ji visa irgi nedagyveno iki dėjimo į pyragą... tik jos dalis) Tada sudėjau maskarponę ir vėl sutryniau. Želatiną (ten, kur 5 šaukšteliai) ištirpinau ir sumaišiau su varškės-maskarponės mase. Šaukštą išplaktos grietinėlės sumaišiau su mase su želatina ir po to sumaišiau viską kartu. Varškės masę supyliau į formą, sustingdinau. Tuo metu padariau vyšnių želė iš cukraus sirupo ir šaldytų vyšnių sulčių. (Viso 400 ml) Ant viršaus sudėjau vyšnias ir užpyliau želė. Per naktį palikau šaldytuve.
O gėlės ne iš šaldytuvo :) tiesiog jums :)