2009 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Sūrio tortas su vyšnių želė 3G (gražus, gardus, gaivus)



Kai kažko norisi, norus patenkinti gali inventorizacija šaldytuve. Mano inventorizacijos pasekmės labai gražiai įsiliejo į gaivų ir gardų pyragą. Arba tortą. Labai purų, švelnios konsistencijos, nesaldų... oi... mmmm... tikrai mmmm :)



~ 300 g maskarponės sūrio (praimtas J)

400 g liesos varškės

2 šaukštai 15 proc. grietinės

~ 350 ml grietinėlės (praimtas :))

3 šaukštai cukraus pudros (ne šaldytuve :) )

2 x 400 g šaldytų vyšnių (kiek jų išgyveno iki torto vyšnių sluoksnio užpylimo, sunku pasakyti :)))))

2 šaukšteliai želatinos

5 šaukšteliai želatinos

1 kiaušinis

1 šaukštas cukraus

1 šaukštas miltų

1 stiklinė šaldytų braškių, pertrintų su cukrumi

Želatiną užmerkiau dviejuose prikaistuviuose, užpylant po 125 ml vandens. Vyšnias atitirpinau. Kiaušinį išplakiau su cukrumi, suberiau miltus ir iškepiau nediduką biskvitą. Torto formą išklojau popieriumi (ir apykaklę irgi uždėjau), įdėjau į apačią biskvitą, patepiau jį trintomis braškėmis. Užstačiau plaktis grietinėlę, varškę sutryniau su c.pudra ir grietine iki lygios švelnios masės. (Ji visa irgi nedagyveno iki dėjimo į pyragą... tik jos dalis) Tada sudėjau maskarponę ir vėl sutryniau. Želatiną (ten, kur 5 šaukšteliai) ištirpinau ir sumaišiau su varškės-maskarponės mase. Šaukštą išplaktos grietinėlės sumaišiau su mase su želatina ir po to sumaišiau viską kartu. Varškės masę supyliau į formą, sustingdinau. Tuo metu padariau vyšnių želė iš cukraus sirupo ir šaldytų vyšnių sulčių. (Viso 400 ml) Ant viršaus sudėjau vyšnias ir užpyliau želė. Per naktį palikau šaldytuve.

O gėlės ne iš šaldytuvo :) tiesiog jums :)


11 komentarų:

Indrė rašė...

Tokius galėčiau valgyt tris kartus per dieną ir dar paprašyčiau :)

Eligija rašė...

Taip taip, ir aš taip pat galėčiau numirti prie tokių :)

Koruklu rašė...

Lietuvoje jau alyvu zydejimo metas!!! Kaip pasiilgau ju kvapo... O pyragiukas tai tiesiog prasosi i burna!!!

Elžbieta rašė...

Indrė - prašom, vaišinkis :)

Eligija, tai tada ir mane priimk :))))šiandien patyliukais, kad nesidalinti, suvalgiau paskutinį gabaliuką.... :))))

Korukliu, žydi... ir kvepia neįtikėtinai :) Šitos iš mūsų sodo :)

Agnė rašė...

Labai skaniai ir gaivia atrodo.. Tik nelabai supratau, su kuo maišei tuos 2 šaukštelius želatinos? :)

Egle rašė...

Bandau sugaudyt nutįsusias seiles :)
o paprasta želatina kiek bl turi?

Elžbieta rašė...

Agne :) aciu :) O 2 šaukštelius maišiau su vyšnių sultimis :)

Egle, :) tik Tu man paaiškink, kas per daiktas tas bl?

Agnė rašė...

Dėkui už paaiškinimą nesusipratėlei :) Darysiu šį tortą tečiui sekmadienį. Jis itin mėgsta gaivius ir ne per saldžius tortukus :)))
Dar kartą ačiū už puikų receptą!

Elžbieta rašė...

Agnė, laikau kumščius :) tikiuosi, viskas pavyks ir patiks :)

Tomas rašė...

Labas, o i kokio skersmens forma sitas tortas darytas? :)

Elžbieta rašė...

Tomai, sveiki :)
24 arba 26 cm, dabar jau nelabai pamenu )