2009 m. gegužės 4 d., pirmadienis

Pertrinta žaliųjų smidrų sriuba

Kaip rusai sako, "не было бы счастья...."... Taip ir su šita sriuba :) vienas neįvykęs projektukas, todėl atsidurė čia. Šiek tiek apie šparagus galima pasiskaityti čia :) Kad visiems būtų linksmiau, viską galima bus pamatyti nuotraukose :) Smidrus vadinsiu šparagais, nes taip mandriau :))))

Nuostabiai gražūs indai iš indų salono Scilis

Čia mažas produktų vaizdelis:


400 g smidrų
1 poras (tiksliau nedidelis gabaliukas)
2 - 3 bulvės
1 šaukštas sviesto
100 ml grietinėlės
lašelio aliejaus
druskos, baltųjjų pipirų, žiupsnelio cukraus

Sultiniui:
Vištienos nugarkaulis su sparneliais
ropinis svogūnas
morka
salieras
druska, pipirai

Pradėjau nuo sultinio. Padalinau vištą į dalis, tai, ko nenaudosiu iš karto sudėjau į maišelius, užrašiau (būtinai!!!!!) kas įdėta, kada įdėta (tik šiuo atveju su data ant maišelių truputuką cirkas išėjo :))))) Apie tai, kaip verdu sultinį parašiau čia :)

Smidrus nuploviau, nupjoviau apatinę dalį. Pagal taisykles žalieji šparagai nelupami,

bet apatine dalis šiek tiek nuvaloma, taip pat nuvalomi lapeliai. Supjausčiau.


Puode ištirpinau sviestą. Porą smulkiai supjausčiau. Pabarsčiau cukrumi ir pakepinau ant sviesto.

Į puodą supilaiu maždaug 1,3-1,5 l sultinio (geriau įpilti šiek tiek mažiau, ir po to praskiesti iki norimos konsistencijos, nei įpilti per daug ir po to virti dar bulvių, smidrų arba tirštinti miltais), įdėjau bulves, supjaustytas kubeliais. Paviriau kol bulvės beveik suminštėjo. Tada sudėjau smidrus.

Viriau 5 minutes, išėmiau viršūnėles.

Dar viriau kelias minutes, tada supyliau grietinėlę ir druską. Užvirinau.


Viską sutryniau trintuvu su ilguoju kotu.


Supyliau į lėkštes ir į kiekvieną įdėjau po 2 smidrų viršūnėles ir užlašinai kelis lašus vynuogių kauliukų aliejaus. Skanu :)