Nors paskutinėmis dienomis man visiškai nesiseka gaminti (gal, sakau, reikia atostogų nuo virtuvės darbų :) ), o šiandien net patyriau gėdingą fiasko :)))) bet gal todėl, kad tiesiog persistengiau.... bet šis daugiaryžis yra šimtaprocentinis, o be to ir gaminamas labai paprastai ir greitai.
2 šaukštai sviesto daugiaryžiui +1 šaukštas grybams
1 nedidelis svogūnas
300 ml daugiaryžiui skirtų ryžių
50 g baltojo vyno
1 l daržovių sultinio
5-6 gražūs baravykai
2 šaukštai tarkuoto parmezano
druska
smulkiai supjaustytų petražolių
Storasieniame puode 2 šaukštuose sviesto pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus, kol jie taps permatomi, suberrti ryžius ir pakaitinti kelias minutes. Supilti vyną ir išgarinti. Mažomis porcijomis pilti sultinį ir troškinti ant mažos ugnies vis pamaišant. Sudėti parmezaną ir išmaišyti. Jei reikia - įberti druskos.
Grybus supjaustyti plonais griežinėliais, pakepinti ant sviesto, pabaigoje pasūdyti.
Ryžius pabarstyti pjaustytomis petražolėmis, ant viršaus sudėti pakepintus grybus.