2011 m. vasario 6 d., sekmadienis
Vanilės ir vyšnių želė
Laikas keisti plokštelę, tad šįkart nelabai man būdinga želė. Šitoje želė 23 sluoksniai, įdomu, kiek toje, kur darau dažniausia? Netrukus turėsiu progos paskaičiuoti. Tada pranešiu :) Jei kas skaičiuos šito gabaliuko sluoksnius ir suskaičiuos tik 2o, tai tas storesnis iš kelių sluoksnių susideda, tik nematomų :)
Pieno sluoksniui:
800 ml pieno
100 ml cukraus
2 vanilės ankštys
25 g želatinos
100 ml vandens
Vyšnių sluoksniui:
800 g šaldytų vyšnių
200 ml cukraus
25 g želatinos
vandens
Skaidriam sluoksniui (galima ir be jo)
500 ml cukraus sirupo išvirto iš vandens ir cukraus santykiu 8:2
15 g želatinos
Pieną užvirinti su cukrumi ir perpjauta išilgai vanilės ankštimi, sumažinti ugnį ir pakaitinti 5 minutes (stebėti, kad skystis smarkiai neišgaruotų). Perkošti. Želatiną užmerkti vandenyje, ištirpinti ir sumaišyti su pienu.
Vyšnias užpilti cukrumi ir trupučiu vandens, pavirti kelias minutes, nukošti. Skystį pamatuoti. Įpilti virinto vandens tiek, kiek truks iki 900 ml. Želatiną užmerkti 100 ml vandens, ištirpinti ir sumaišyti su vyšnių sirupu.
Skaidriam sluoksniui užmerkti želatiną sirupe, o kai išbrinks - ištirpinti. Įpilti kelis lašus citrinų sulčių.
Apsišarvoti kantrybe ir sluoksniuoti želė. Kai vienas sluoksnis sustingsta, pilti kitą. Sluoksnių skaičius - pagal pageidavimą.