2011 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis



Penktadienio pietums. Puikiai tiks Kūčioms ir kaip atskiras patiekalas ir kaip įdaras pyragui, pyragėliams, virtiniams. Paprasta, skanu. Taip pat Kūčioms tiks ir kiek kitaip paruošti kopūstai


500 g raugintų kopūstų su morkomis
1 vid. dydžio svogūnas
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis druskos
200 ml vandens
8-10 džiovintų slyvų be kauliukų 

  • Svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais ir pakepti dalyje aliejaus.
  • Kopūstus perplauti šaltu vandeniu  ir sumaišyti su svogūnais, druska ir džiovintomis slyvomis
  • Formeles patepti aliejumi, sudėti kopūstus ir įpilti tiek vandens, kad apsemtų.
  • Kepti apie 20 minučių 175 °C.
  • Norint tokiu būdu pagaminti įdarą pyragėliams arba pyragui, slyvas reikia supjaustyti  
Šiuos kopūstus galima ruošti porcijinėse formelėse arba didesnėje kepimo formoje, tik ji turi būti storu sienu (stiklinė, keramikinė)
Slyvas geriau naudoti saldesnes

(Ji, 2011.12)