½ nedidelio pekininio kopūsto
2 rūgštesni apelsinai
50–70 g geltonųjų razinų
1 kriaušė
kaupinas šaukštas smulkiai supjaustytų krapų
1–2 šaukštai aliejaus
žiupsnelis druskos
Salotų gaminimo principas niekad nesikeičia – susmulkinti ir užpilti padažu. Razinas reiktų sumaišyti su supjaustytais apelsinais (pageidautina, kad balta luobelė nuo jų būtų nuimta) ir palikti kokioms 10 minučių. Nuo sulčių razinos suminkštės. Kriaušė šioms salotoms ne visai būtina, bet turėtų patikti tiems, kas mėgsta šiek tiek saldesnes salotas, tiesiog reikia išbandyti. Pabaigoje supjaustomi pekininiai kopūstai ir viskas sumaišoma. Aliejus puikiai tinka bekvapis, pavyzdžiui, vynuogių sėklų, o alyvuogių aliejus gali suteikti pikantiškumo. Šias salotas reiktų suvalgyti iš karto.