2010 m. gruodžio 29 d., trečiadienis

Persikai, įdaryti rūkytos skumbrės kremu


Labai paprasta ir efektingai atrodanti užkandėlė. Interneto platybėse jau gal kokie 5-6 metai klajoja persikai su tunu, bet kadangi tunas, juolab konservuotas, - tai ne mano dainos žodžiai, linkstu prie karštai rūkytos skumbrės.

200 g karštai rūkytos skumbrės
2 šaukštai nesaldžios varškės masės (paskutiniu metu pasirodžiusi President varškė 1 kg pakuotėse puikiai tinka)
1 skiltelė česnakų
1 šaukštas smulkiai kapotų krapų
1 šaukštelis neaštrių garstyčių
keli lašeliai medaus
1 skardinė (400 g) konservuotų persikų

Skardinėje paprastai būna 6-7 persikų puselės. Jas galima perpjauti į 2-3 dalis. Likusius produktus susmulkinti smulkintuvu iki vienalytės masės. Persikus sudėti į popierines papiliotes, ant viršaus įdėti įdaro. Papuošti raudonėlio lapeliais ir spanguolėmis.