2010 m. gruodžio 21 d., antradienis

Obuoliai alaus tešloje


Kai nežinai, ką daryti - daryk klasiką. Tokie obuoliai pažįstami daugeliui, tad Amerikos tikrai neatrasiu. Bet vis dėlto, kokie jie skanūs!!!! Recepto kalba labai žavi, todėl nieko nekeičiu... buvo tikras malonumas sklaidyti senus beveik šimtamečius žurnalus ...

„Kepti tešloje obuoliai“

„Šeimininkė“, 1924 m. liepos mėn. 20 d.,

2010-12, Moteris

„1 ½ stiklinės kvietinių miltų, ½ stiklinės grietinės ir ½ stiklinės alaus, 4 kiaušinių trynius, 4 baltymus išplakti iki putų, kiek galima geriau* (arba kiaušinius galima įminkyti į tešlą, t.y. neatskyrus trynių nuo baltymų ir neišplakus jų iki putų).

5 obuolius vidutinio dydžio nuvalyti (nulupti odą), supjaustyti į ripeles, išpjovus medeną (širdį) su grūdais, kiekviena ripelė apvelti pagamintame skystame mišinyje (košėje), suvilgyti ištirpintame svieste, ant petelnės pakepinti iš abiejų pusių ir, prieš valgant, apibarstyti cukrumi"

* gaminau plakant baltymus