Kučių klasika. Gilioj vaikystėje žiauriai nemėgau silkės su grybais arba silkės su pomidoriniais svogūnais. Nors pačią silkę valgiau. Kol vieną kartą neparagavau TOS silkės. Kurią daug-daug metų atgal pagamino miela Bronytė ir atskleidė man vieną mažutę paslaptį. Labai mažutę, bet nuo jos priklauso visas skonis. Nuo to laiko mėgstu būtent tokią silkę.
3-4 silkių filė
~1 kg svogūnų
2 šaukštai cukraus
150 g džiovintų slyvų
1 kupinas šaukštas pomidorų pastos
2 lauro lapai
aliejaus svogūnų kepimui
Svogūnus supjaustyti plonais šiaudeliais, pabarstyti cukrumi ir kepti aliejuje, kol svogūnų tūris nesumažės 2-3 katus, t.y. labai ilgai. Tai svarbu. Reikalui esant įpilti šiek tiek vandens. Džiovintas slyvas supjaustyti, suberti į pakepintus svogūnus ir troškinti toliau. Pomidorų pastą atskiesti stiklinėje vandens ir supilti į svogūnus. Įdėti lauro lapelius ir troškinti, kol neišgaruos skystis. Ataušinti ir sudėti ant silkės. Palikti mažiausiai valandai šaldytuve.