Puslapiai

2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis

2 proc. GPM

Ar jau apsisprendėte kam skirti 2 proc. GPM? Jei dar neapsisprendėte, skirkite kelias minutes ir užsukite į aštuntus metus onkologinėmis sergančių vaikų labui dirbančio fondo puslapį. www.rugute.lt.

Čia rasite fondo nuveiktus darbus, vykdomų projektų aprašymus, išsamias finansines ataskaitas, renginių nuotraukas.

Surinktos lėšos bus panaudotos vaistų ir medicininės įrangos pirkimui, apmokėjimui už vaikų gydymą ir tyrimus užsienyje, vaikų svajonėms pildymui, kasmetiniam renginiui „Draugų sala“ organizuoti.

Ar žinote, kad pasikeitė prašymų pateikimo tvarka? Nuo šiol reikia pildyti prašymo formos antrąją versiją – FR0512 v.2.
Dabar teikiant prašymą, iki 2% pajamų mokesčio tam pačiam paramos gavėjui galima skirti ilgiau kaip vienerius metus (iki 5 metų). Net jei užpildėte senojo pavyzdžio deklaraciją, siūlau užpildyti naująją, kad nereikėtų kelis metus pildyti prašymų.

Patogiausia prašymą užpildyti tiesiog portale https://deklaravimas.vmi.lt


Fondo duomenys, reikalingi prašymui užpildyti:
Paramos gavėjo kodas: 300070090
Daugiau informacijos apie 2% GPM skyrimą
http://www.rugute.lt/svarbu/2-proc.-paramai-3.html

2012 m. balandžio 5 d., ketvirtadienis

Šokoladinis kavos kremas



Kavą aš myliu sena, ilga ir karšta meile. Rytinis puodelis - būtinybė. O po pietų su gabalėliu šokolado - nuostabus jausmas. Šitame kreme yra ir kavos, ir šokolado. Šilkinis, glotnus, aitrokas ir kartu kreminis.

Kremas analogiškas mano darytam torte Anna , tik tuo metu naudojau vandenį, o dabar - kavą. Taip pat pakeičiau proporcijas. Net neįsivaizduoju, kiek reikėtų kiaušinių lukštų sutalpinti tiek kremo, kiek jo buvo torte. Beje patiekimas kiaušinių lukšte gerai ir dėl porcijos dydžio :)

100 g šokolado
100 ml labai karštos kavos (aš viriau džezvoje)

50 g maskarponės sūrio

  • Šokoladą ištirpinkite.
  • Nuolat maišant pilkite karštą kavą.
  • Maskarponę išmaišykite mediniu šaukštu
  • Masę truputį pravėsinkite ir sumaišykite su maskarpone
  • Kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite į paruoštus lukštus


SVARBU!!!!

Šiuo atveju BŪTINA išvirti kiaušinių lukštus. Šiuo atveju jie neapdorojami termiškai kartu su kremu, tad būtina tai padaryti prieš.
Lukštus užpilkite karštu vandeniu ir virkite ne trumpiau nei 15 minučių.
Po to lukštus galima naudoti pagal poreikį  - patiekti smulkią užkandėlę, salotas.

2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis

Keksiukai kiaušinių lukštuose


Šitie keksiukai persekiojo mane nuo to laiko, kai man į rankas pateko Petit Larousse du chocolat.
Infekcija brendo ilgai, kol galu gale šiais metais nesumasčiau fotopamokos apie kiaušinių lukštų panaudojimą. Juk tokia velykinė tema :) O dar kai vištos pabrangino savo paslaugas, tai įgytas ekonomiškumas varpais skambino apie VISO kiaušinio panaudojimą. 
Receptą dėjau kitokį, nei knygoje, šiuo atveju svarbus buvo principas. Bet prie to recepto knygoje dar grįšiu. Gal net neužilgo. 

14-16 XL dydžio kiaušinių lukštų

450 ml miltų, 
150 ml cukraus, 
50 ml kakavos, 
2 šaukšteliai kepimo miltelių, 
250 ml pieno, 
2 kiaušiniai, 
100 g sviesto, 
žiupsnelis druskos, 
vanilės ankštis arba ½ šaukštelio maltos vanilės

Tam, kad pagaminti skirtingų spalvų tešlą, padalinkite visus produktus, išskyrus miltus per pusę, tik vienu atveju palikite 250 ml miltų, o kitu – 200 ml miltų ir 50 ml kakavos. 

  • Miltus, kepimo miltelius ir kakavą persijokite. 
  • Visus birius produktus sumaišykite, išskobkite vanilės ankštį ir sudėkite jos sėklytes. 
  • Po to ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su pienu ir kiaušiniais. 
  • Birias dalis ir skystas dalis sumaišykite. 
  • Turi gautis dvi tešlos – viena šviesi, kita tamsi. 
  • Tešlas sudėkite į konditerinius maišelius, galima be antgaliukų. Jeigu neturite konditerinių maišelių, susukite tūteles iš celofano arba kepimo popieriaus.
  • Kiekvieną lukštą pripildykite tešlos taip, kaip jums patinka – galima kepti tik šviesius arba tik tamsius keksiukus arba margus. 
  • Lukštus užpildykite  tešla iki 2/3 lukšto. Daugiau pildyti lukšto nereikia, nes tešla labai smarkiai pakils ir išlips iš lukšto. Kepkite 15 minučių 170°C. Patikrinkite, ar iškepę keksiukai mediniu pagaliuku. 

Lukštai:
  • Lukštus išplaukite iš užmerkite stipriame druskos tirpale valandai,  išimkite lukštus ir skylute į apačią sustatykite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų vanduo
  • Į kiekvieną lukštą įpilkite aliejaus ir mažu teptuku ištepkite lukšto vidų. Aliejaus perteklių nupilkite.
  •  Paruoškite keksiukų formeles. Kad lukštus galima būtų sustatyti į formas, vietą kiekvienam keksiukui išklokite folijos gabalėliu. Sustatykite lukštus į formeles skylutėmis į viršų




2012 m. balandžio 3 d., antradienis

Velykoms



Kai kas nors kartojasi jau ketvirtus metus, manau, galima kalbėti ir apie susiklosčiusias tradicijas.  Normalūs žmonės daidžestus, kažkokius rezultatus, pasižadėjimus skelbia prieš Naujuosius. Aš tikrai ne prie normalių.  O šiemet net susivėlinau ir sąrašiuką su vertais dėmesio patiekalais (mano kuklia nuomone) išleidžiu tik dabar, bet vis viliuosi, kad jis bus kam nors naudingas :)

Žaidžiame virtuvę pasiūlymai 2012 Velykų stalui:

Keptų grybų salotos su lazdynų riešutais
Upetakio salotos su grietinės ir apelsinų padažu

Vištienos vyniotinys Pastrama
Netikras zuikis su migdolais

Triušis troškintas baltajame vyne

Mielinė boba su bulvėmis

Morenginis tortas su šokoladu ir apelsinų kremu
Šokoladinis tortas Straccciatella su vyšniomis
Šokoladinis tortas su duona ir cinamonu
Sluoksniuotas varškės ir grietinės tortas
Braškių tortas su maskarponės kremu
Varškės tortas su karamelizuotais bananais ir braškėmis

Biskvitinis varškėtis
Vanilinis sūrio pyragas 
Užkandinis-desertinis sūrio pyragas su pelėsiniu sūriu stiklainyje

Vanilinis keksas su kakava
Prieskoninis keksas su šokoladinėmis bangomis

Eklerai su kremu Chantilly

Želė
Želė tortas su vaisiais ir putojančiu vynu


Čia slepiasi likusių trijų metų pasiūlymai

Velykos 2011
Velykos 2010
Velykos 2009

Gražaus Jums pasiruošimo šventėms....
Elžbieta