Šįkart žaidžiame ne virtuvę, o žaidžiame žodzius - kas kokius nori :) įvairių yra - ir teisingų ir neteisingų... Salotos labai paprastos bet kartu ir genialios, kaip ir visi paprasti dalykai. Baaa... net įtariu, kad kažką panašaus kiekvienas iš mūsų kada nors gaminome. Ir ne vieną kartą. O mes darome labai-labai dažnai, kartais net kartą per dieną, kasdien per savaitę :) Čia yra arabiškas variantas, netrukus jis užleis vietą armėniškajam, tik tegul daugiau žolelių išauga :)
52 skanios savaitės su egzotiškaisiais prieskoniais - tai puiki proga pristatyti mano mėgstamiausius prieskonius :) Sumachas, arba lietuviškai žagrenis plačiai vartojamas Artimųjų Rytų, Šiaurės Afrikos, Kaukazo virtuvėse. Suteikia patiekalams rūgštumo, dažnai vartojamas vietoje ctrinos sulčių arba kartu su jomis.
FATTUŠ
Paprastai daromas su pitos gabalėliais, bet gerai tinka ir skrudintas batonas :)
1 ilgas agurkas
3 pomidorai
1/2 nedidelės gūžės aisbergo salotų
1/2 vid. dydžio baltojo svogūno
2-3 skrudintos batono riekelės
1/2 šaukštelio sumacho
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas citrinos sulčių
druskos
Svogūną supjaustyti plonomis plunksnelėmis, pabarstyti sumachu. Agurką nuvalyti juostelėmis, supjaustyti į 4 ilgas dalis, išimti sėklas. Supjaustyti nedideliais kubeliais. Pomidorus perpjauti į 4 dalis, išimti sėklas. Supjaustyti nedideliais kubeliais (pomidorus, ne sėklas :)))). Salotas suplėšyti (arba supjaustyti keramikiniu peiliu), sudėti į salotinę, po to pomidorus ir agurkus. Pabarstyti druska, išmaišyti. Aliejų su citrinos sultimis sumaišyti, mišiniu pašlakstyti salotas. Ant viršaus sudėti džiuvesėlius ir svogūnus su sumachu.
Dar karta pakartosiu - paprasta:)))) labai-labai :) ir skanu :))))) labai-labai :)