2009 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Pievagrybių užkandėlė (tapas)


Nerealiai paprasta ir skani užkandėlė. Net pati nustebau. Įrašiau į savo pastovų valgiaraštį. Bet geriau patiekti karštą arba bent šiltą.

0,5 kg pievagrybių
3 šaukštai aliejaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštas citrinos sulčių
druskos, šviežiai grūstų pipirų
smulkiai supjaustytų petražolių

Nupjauti pievagrybių kojeles. Jas sunaudoti kokiam nors kitam patiekalui :) Įkaitinti aliejų, česnakus sutraiškyti ir 30 sekundžių apkepti labai karštame aliejuje. Išimti česnakus, sudėti kepti pievagrybių kepurėles. Jas apkepti iš abiejų pusių gana stipriai, bet trumpai, po 2 - 3 minutes. Sumažinti ugnį, supilti citrinos sultis ir patroškinti 1-2 minutes. Pasūdyti, pabarstyti pipirais ir suberti pjaustytas petražoles. Viskas :) Gardžiuotis :) Skanu su balta duonele :)


2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

vakar kaip sykis valgiau pas ispanus ir buvo tokie pat pievagrybiai... butinai isbandysiu si tavo recepta.Aciu!!

Elžbieta rašė...

Labai tikiuosi, kad ir šitie patiks :)