2009 m. balandžio 5 d., sekmadienis

Vištienos kepenėlės troškintos su obuoliais

Labiausiai nefotogeniško modelio nepažįstu... nebent aš pati (nuotraukose kaip kepenėlės, niekas neatpažįsta :)))) bet tai lyrika :) Net nežinau, prieš ką aš tiek šokinėjau :)))) Buvo laiko pagalvoti, kaip atrodau iš šalies. Solidi dama, su fotiku ant kaklo kloja servėteles, glosto klostes, medituoja ties obuolio gabaliuku lėkštėje arba pincetu nuiminėja nereikalingus produktus nuo lėkštės...
Ačiū Tau, mano šeima, kad leidi man leisti laiką būtent šitaip :)

Vištienos kepenėlės troškintos su obuoliais



Negaliu pasakyti, kad ypatingai mėgstu kepenėles. Bet kartais norisi, Sakykime kartą metuose :) Tai tas kartas kaip tik šiandien ir buvo :)

Reikės:
  • ~ 700 g paukštienos kepenėlių
  • 3 vid. dydžio svogūnų
  • 3 vid dydžio obuolių
  • miltų pabarstymui
  • aliejaus kepimui
  • druskos, pipirų, cukraus, džiovintų čiobrelių, sumacho (galima be jo :) )
Paprasčiau nebūna :) Kepenėles supjaustyti nedideliais gabaliukais, apibarstyti druska, pipirais ir miltais. Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus, ir 3 - 4 minutes pakepinti kepenėles ant didelės ugnies. Svogūnus supjaustyti plunksnelėmis, pabarstyti trupučiu cukraus (ne daugiau 1/2 šaukštelio), išmaišyti. Kepenėles išimti, o toje pačioje keptuvėje pakepinti svogūnus 4 - 5 minutes. Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis, pabarstyti sumachu ir pakepinti kartu su svogūnais vėl apie 4 - 5 minutes. Grąžinti kepenėles į keptuvę, pabarstyti čiobreliais, įpilti puse stiklinės vandens, uždengti ir troškinti ant mažos ugnies apie 10 - 15 minučių.

Patiekiau su bulvių ir salierų koše. Ją dėjau ledų šaukštu :)

7 komentarai:

Indrė rašė...

Mmmm kepenėlės yra gėris :) kaži, o tą šeštadienį prieš Velykas galima mėsą valgyti?

Monkey rašė...

Mane užvežė ant kepenėlių pastaruoju metu, nes kol pilvuza auginau, tai buvo draudžiamas vaisius. Dabar norisi atsivalgyti :D

Elžbieta rašė...

Indrė, čia priklauso nuo šeimos įpročių :) Šiuo metu yra nustatyta tvarka, kad penktadieniais nevalgoma mėsos ir griežtas pasninkas Kučių dieną, Pelenų dieną ir Didijį Penktadienį. Tai taikoma asmenims nuo 18 iki 60 metų, o jaunesni ar senesnį - pagal savo norus ir įsitikinimus. Taip pat nėra reikalaujama pasninkauti besilaukiančioms moterims, keliautojams, ligoniams. Mano šeimoje Didijį Šeštadienį mėsa nebuvo valgoma. Bet. Kadangi tėvai dirbo pamaininį darbą, tad kartais šventintą maistą valgėmė Šeštadienį vakare, nes Sekmadienį abudu ir mama ir tėtis dirbdavo. :)

Eglė, tai reikia valgyti :) organizmas - protingas daiktas :) žino, ko reikia :)

Indrė rašė...

Na mano seimoj pasninko niekas nesilaiko. Ten vadinamasis tikrasis krikscionis as esu, o kadangi tikyba lankiau tik vienus metus (pries komunija) tai irgi ne ka pamenu apie tas sventes :)

Elžbieta rašė...

Indrė, tai tada taip, kaip Tau geriau išeina :)

Anonimiškas rašė...

ntrernekas tas "sumachu " ?

Elžbieta rašė...

sumachas = žagrenis. prieskonis. Galima įsigyti rytietiškų prekių arba prieskonių parduotuvėse. Nesiūlau vartoti savo augintų, nes žagrenių yra labai daug rūšių, tame tarpe nevalgomų :)