2009 m. balandžio 7 d., antradienis

Velykos. Mėsos užkandžių puokštė. Galantinas


Vegetarams tikrai netinka. Ir sveiko maisto propaguotojams irgi nepatiks. Tiesiog Velykoms gaminama daug įvairių mėsos užkandžių. Tokia jau tradicija.

Vištienos galantinas (I)
tas, su morkytėmis :) arčiau alyvuogių ir marinuotų česnakų :) labai paprastas, bet skanus :)

~ 0,5-0,6 kg vištienos mėsos (be kaulų, bet palikti odą)
1 vid. dydžio svogūnas
1 vid. dydžio morka
30 g sviesto
100 ml pieno
2 riekelės baltos duonos (plutelę nuimti)
1 trynys
muškato riešuto, druskos, pipirų
aliejaus, tarkuotų morkų pabarstymui

Svogūną ir morką smulkiai supjaustyti, pakepinti svieste ant labai mažos ugnies, kad tik suminkštėtų. Mėsą, užmerktą piene duoną, svogūnus ir morkas sumalti, supilti trynį, įberti trinto muškato riešuto, druskos, pipirų, sumaišyti (kaip įprastą faršą). Kepimo rankovę perpjauti išilgai, patepti aliejumi, pabarstyti morkomis. Ant morkų patiesti odą, ant jos sudėti faršą ir suformuoti pailgą galantiną, suvynioti, stipriai surišti galus. Į pailgą skardelę (arba keptuvę) įpilti vandens, įdėti vyniotinį ir virti ant mažos ugnies apie valandą. Išimti, paslėgti ir palikti šaltoje vietoje aušti mažiausiai 8 valandoms.

Kalakutienos galantinas (II)
prie obuoliukų ir vynuogių :)

*
~ 0,5 kg kalakuto kumpelio mėsos
1/2 vid. dydžio svogūno
2 skiltelės česnako
didelis ryšulėlis petražolių
100 g graikinių riešutų
druska, aitriųjų pipirų dribsniai, juodieji pipirai
**

taukinės tinklelis
maltos raudonosios paprikos, šaukšto majonezo

Faršą sumalti, o geriau smulkiai-smulkiai supjaustyti iš visų produktų nuo * iki **. Taukinės tinklelį ištiesti, ant jo sudėti faršą ir suvynioti. Geriausiai padaryti du plonus, kaip dešra vyniotinius. Viršų labai plkepimo skardą ir kepti 180 С apie 45 - 50 min. Ataušinti.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

laba, norėjau paklausti kas tas taukinės tinklelis???? Ugnė

Anonimiškas rašė...

noreciau paklausti apie triusi troskinta grietineleje,troskinti orkaiteje,supylus grietinele,uzdengta ar ne?pagarbiai Gerda.