2009 m. balandžio 15 d., trečiadienis
Tilapija, troškinta su pomidorais
Labai skanu, labai paprasta. Vienos puodo patiekalas, pagaminamas per 20 minučių, aišku, jei žuvis nesušalusi :)
Labai atsiprašau už nuotrauką... nekenčių puodinių-keptuvinių nuotraukų... kodėl taip padariau? Tikriausiai todėl, kad noriu pasigirti tokia nerealia keptuve. Stora, sunki. Tiesiog tai, ką gydytojas paskyrė :)
4 tilapijos filė
4 pomidorai
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1-2 skiltelės česnako
1/2 svogūno
1 šaukštas marinuotų žaliųjų pipirų
1/2 šaukšto citrinos sulčių
1 šaukštas pjaustytų jalapeno pipirų (konservuotų)
druskos, pipirų, žiupsnelio cukraus
Česnako skilteles sutraiškyti peiliu (tiesiog prispausti), svogūną supjaustyti plunksnelėmis. Įkaitinti aliejų, jame pakepinti svogūną ir česnaką. Žuvį pasūdyti, pabarstyti pipirais, pašlakstyti citrinos sultimis. Svogūnus ir česnaką nustumti į šalį, sudėti žuvį ir trumpai apkepinti. Pomidorus supjaustyti šeštadaliais, apibarstyti cukrumi, sumesti į keptuvę, taip pat sudėti pjaustytus jalapeno pipirus. Uždengti ir sumažinti ugnį. Troškinti apie 15 minučių, baigiant troškinti suberti žaliuosius pipirus.