Šį tortą kepiau vasarą. Bet turint šaldytų braškių jį galima kuo puikiausiai pasigaminti ir žiemą (gal tik papuošti kitaip), ką ir padariau prieš Naujuosius metus. Labai skanus ir gaivus tortas.
Biskvitui:
6 kiaušiniai
200 ml cukraus
250 ml miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis
Kremui:
400 g maskarponės sūrio
450 ml grietinėlės
1/2 st. cukraus pudros
geros kokybės kakavos pabarstymui
Braškiniam sluoksniui:
400 g braškių ir 1/2 st. cukraus
arba 300 ml trintų šaldytų braškių
arba 300 ml trintų šaldytų braškių
Sirupui:
200 ml vandens
100 g cukraus
50 ml citrinos sulčių
šokoladinių drožlių pabarstymui
100 - 150 g šokolado
10 - 15 braškių
Įkaitinti orkaitę iki 175 C. 24 - 26 cm skersmens formą iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti su cukrumi, po vieną supilti trynius ir citrinos žievelę, išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais, permaišyti mentele ir supilti tešlą į formą. Kepti apie 40 - 45 min.
Biskvitą gerai ataušinti, perpjauti į tris dalis.
Kremui išpakti grietinėlę su c. pudra, palaipsniui sudedant maskarponę.
Sirupui užpilti cukrų vandeniu, pavirti 2 - 3 minutes, ataušinti, supilti citrinos sultis.
Šviežias braškes pertrinti su cukrumi.
Torto surinkimas: biskvito lakštą pašlakstyti sirupu, patepti braškėmis, užtepti kremo, pabarstyti jį kakavos milteliais, viską pakartoti. Dalį kremo palikti viršui ir šonams aptepti.
Šokoladą ištirpinti ir iki pusės panardinti į jį braškes. Išimti, padėti ant kepimo popieriaus ir leisti sustingti.
Šonus ir viršų aptepti kremu, pabarstyti šokoladinėmis drožlėmis ir papuošti šokoladinėmis braškėmis