2009 m. sausio 26 d., pirmadienis

Braškių tortas


Šį tortą kepiau vasarą. Bet turint šaldytų braškių jį galima kuo puikiausiai pasigaminti ir žiemą (gal tik papuošti kitaip), ką ir padariau prieš Naujuosius metus. Labai skanus ir gaivus tortas.

Biskvitui:
6 kiaušiniai
200 ml cukraus
250 ml miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis

Kremui:

400 g maskarponės sūrio
450 ml grietinėlės
1/2 st. cukraus pudros
geros kokybės kakavos pabarstymui
Braškiniam sluoksniui:
400 g braškių ir 1/2 st. cukraus
arba 300 ml trintų šaldytų braškių

Sirupui:
200 ml vandens
100 g cukraus
50 ml citrinos sulčių

šokoladinių drožlių pabarstymui
100 - 150 g šokolado
10 - 15 braškių

Įkaitinti orkaitę iki 175 C. 24 - 26 cm skersmens formą iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti su cukrumi, po vieną supilti trynius ir citrinos žievelę, išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais, permaišyti mentele ir supilti tešlą į formą. Kepti apie 40 - 45 min.
Biskvitą gerai ataušinti, perpjauti į tris dalis.
Kremui išpakti grietinėlę su c. pudra, palaipsniui sudedant maskarponę.
Sirupui užpilti cukrų vandeniu, pavirti 2 - 3 minutes, ataušinti, supilti citrinos sultis.
Šviežias braškes pertrinti su cukrumi.
Torto surinkimas: biskvito lakštą pašlakstyti sirupu, patepti braškėmis, užtepti kremo, pabarstyti jį kakavos milteliais, viską pakartoti. Dalį kremo palikti viršui ir šonams aptepti.
Šokoladą ištirpinti ir iki pusės panardinti į jį braškes. Išimti, padėti ant kepimo popieriaus ir leisti sustingti.
Šonus ir viršų aptepti kremu, pabarstyti šokoladinėmis drožlėmis ir papuošti šokoladinėmis braškėmis

13 komentarų:

margot rašė...

to jest chyba najpiękniejszy tort letni jaki widziałam ,cudo normalnie cudo

Elžbieta rašė...

margot, naprawde widzialas ladniejsze :)))) ten jest latwy do zrobienia :)

Anonimiškas rašė...

niam niam...'

Elžbieta rašė...

Jėėėėėėė..... :)

Auksė rašė...

Ši tortą dabar darau didesnių švenčių proga. Ačiū! Jis neapsakomai skanus, ir ne taip sunkiai pagaminamas kaip gali atrodyti. Visi kas ragavo labai giria :)))

Sigita rašė...

As taip pat dariau si torta savo sunaus 4-ojo gimtadienio proga (turejau saldiklyje gabaliukais supjaustytu saldytu braskiu). Puikus, gaivus tortukas, tikrai darysiu dar ne karta. Na ir vienas is nedaugelio kartu, kai man labai puikiai pavyko iskepti biskvita.
Didziulis dekui uz recepta.

Elžbieta rašė...

Labai malonu girdėti :) ačiū :)

Jūratė rašė...

O aš nesupratau, kodėl man biskvitas nesigavo: kepimo pabaigoje ėmė ir sukrito per vidurį... Turbūt būtų visas sukritęs, bet jau buvo prilipęs prie šonų. :))) Ir gavosi lipnus kažkoks, bet labai skanus - vis tiek sukonstravau tortą su visokiomis modifikacijomis. :)
Gal reikėjo geriau 550D miltus naudoti? Noriu dar kartą daryti šitą tortą, tik bijau vėl dėl biskvito...

Elžbieta rašė...

Jūratė, šiaip tai turėtų gautis ir su 405 ir su 550 miltais, aisku, D, ne C. Manau, gal nebuvo baltymai gerai išsiplakę arba gal kepimo pradžioje orkaitė buvo atidaryta? Nes šiaip jis netūrėtų problemų sudaryti, juolab su kepimo milteliais :)

Jūratė rašė...

Na, ir ką gi? Iškepiau dar kartą biskvitą ir viskas pavyko kuo puikiausiai! Nesuprantu, atrodo, nelabai ką kitaip ir dariau. Gal tiesiog diena sėkmingesnė. :)))

orchideja rašė...

ir kodel pries savo vestuves neradau sio bloggo...tavo tortai nuostabus...man ziauriai patinka uogos,sokoladas!,zele...pasaka...o jau puosyba supper!!!man labai patinka skanus ir grazus maistas...gerbeja nuo siandien!!!ir pati bandysiu keleta tortuku receptu...;)

Elžbieta rašė...

orchidėja, juk svarbu, kad radai :) ačiū labai :) o tortai šiame bloge tikrai yra nesudėtingi, nebent yra parašyta kitaip :) tikiuosi, kad viskas pasiseks :)

Anonimiškas rašė...

Gaminau sita tortuka uosves gimtadieniui. Visiems labai patiko. Ir kremas gavosi superinis, ir biskvitas gerai iskepe. zodziu, labai aciu uz recepta!!!