2009 m. sausio 3 d., šeštadienis

Sluoksniuotos tešlos traškučiai

Už šių traškučių idėją esu dėkinga savo interentinei pažįstamai Yana'i iš Australijos, puikiai tortų (ir ne tik) meistrei. Puiki, lengvai pagaminama ir akimirksniui dingstanti nuo stalo užkandėlė.


4 gabaliukai 10 x 10 cm sluoksniuotos tešlos
4 v.š. tepamosios varškės (natūralios) arba „Filadelfijos“ sūrio
2 vid. dydžio pomidorų
2 v.š. tarkuoto parmezano sūrio
čiobrelių, petražolių, baziliko lapelių papuošimui (pagal pageidavimą)


Įkaitinti orkaitę iki 190 C. Ant kiekvieno gabaliuko tešlos peiliu „nupiešti“ rėmelį maždaug 0,7 – 1 cm pločio. Neperpjauti! Viduriuką patepti varške, ant jo sudėti vieną – dvį plonas riekeles pomidoro ir užbarstyti parmezanu. Kepti ~ 15 min kol gražiai pagels. Patiekiant pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis (pagal skonį).