2009 m. sausio 2 d., penktadienis

Buchteln


Pasakyti, kad šios bandelės skanios - reiškia nieko apie jas nepasakyti. Jos tiesiog dieviškos. Labai dažnai jas kepu. Prieš keturis metus suradau jų receptą rusiškame Good Cook forume ir nuo to laiko įsimylėjau. Šį receptą išvertė iš austrų konditerinės knygos ir patalpino kukinge Katarinka, nuo to laiko receptas sėkmingai migravo po visą kulinarinį runetą. Kur tik jo nebuvo.... Mano virtuvėje jis šauniai užsilaikė:)

125 ml šilto pieno
20 g šviežių mielių
50 g sviesto
~320 g miltų
50 g cukraus
4 tryniai
žiupsnelis druskos
1 citrinos nutrakuotas geltonasis žievelės sluoksnis
1 šaukštelis romo

Karamelei:
200 ml grietinėlės
30 g sviesto
50 g cukraus
Kiaušinio patepimui
Šiltame piene ištirpinti mieles ir šaukštelį cukraus, įberti šaukštą miltų, viską gerai išmaišyti ir palikti 15 minučių, kad ant paviršiaus susidarytų putos. Paplakti trynius su cukrumi, supilti į pieno ir mielių tirpalą, suberti miltus, druską, citrinos žievelę, supilti romą ir ištirpintą sviestą. Užminkyti tešlą ir palikti augti, kol tūris nepadidės dukart. Kepimo formą (20 x 30 cm) iškloti kepimo popieriumi, produktus skirtus karamelei sumaišyti (sviestą supjaustyti mažais gabalėliais) ir viską supilti į formą. Tešlą formuoti nedidelėmis apvaliomis bandelėmis, kurias sudėti į formą. Palikti 40 minučių augti. Prieš kepant patepti jas kiaušinio plakiniu. Kepti ~50 minučių 175 C.