Koks velnias nešė mane į tą galerą???? c)... t.y. vėl susigundžiau lašišinių upėtakių (toliau vadinamų lašiša) akcijomis... prisūdžiau..... Sumuštiniai su lašiša nusibodo, lavašo vyniotiniai su lašiša nusibodo, kiaušiniai, papuošti lašiša, nusibodo, bulvės rūsy (eiti tingiu.... hm, gal čia blogą pervardinti iš virtuvinių žaidimų į kokius nors "Tinginės užrašus" .... ) , o šaldytuve liūdi neužpajamuota cukinija... štai ir gimė :) Šiuos blynelius galima valgyti ir be lašišos
Blyneliams:
250 - 300 g cukinijos
2 tryniai
1 šaukštas tarkuoto kietojo sūrio ("Džiugas", "Parmezanas", etc.)
1 šaukštas krakmolo
1 česnako skiltelė
1/2 šaukštelio druskos
aliejaus kepimui
Sūrio masei
180 g tepamojo varškės sūrelio (indelis)
1/2 skiltelės česnako (susmulkinti)
1 šaukštas smulkiai supjaustytų krapų
1/2 šaukštelio citrinos sulčių
juodųjų pipirų
15 - 18 plonų sūdytos lašišos gabaliukų
Cukinijas sutarkuoti stambia tarka, palikti 10 minučių, masę nuspausti ir nusausinti popieriniu rankšlusčiu. Sudėti likusius produktus, išmaišyti. Kepti įkaitintame aliejuje nedidelius blynelius. Iškeptus blynelius nusausinti ant popierionio rankšluosčio.
Sūrio masei sumaišyti visus produktus.
Patogiausia surio masę spausti ant blynelių pro tūtelę, tai pat galima sudėti ją ir šaukštu. Ant viršaus susukti lašišines "gėlytes".