2009 m. sausio 6 d., antradienis

Cukinijų mini-blynai su sūdyta lašiša


Koks velnias nešė mane į tą galerą???? c)... t.y. vėl susigundžiau lašišinių upėtakių (toliau vadinamų lašiša) akcijomis... prisūdžiau..... Sumuštiniai su lašiša nusibodo, lavašo vyniotiniai su lašiša nusibodo, kiaušiniai, papuošti lašiša, nusibodo, bulvės rūsy (eiti tingiu.... hm, gal čia blogą pervardinti iš virtuvinių žaidimų į kokius nors "Tinginės užrašus" .... ) , o šaldytuve liūdi neužpajamuota cukinija... štai ir gimė :) Šiuos blynelius galima valgyti ir be lašišos

Blyneliams:

250 - 300 g cukinijos
2 tryniai
1 šaukštas tarkuoto kietojo sūrio ("Džiugas", "Parmezanas", etc.)
1 šaukštas krakmolo
1 česnako skiltelė
1/2 šaukštelio druskos
aliejaus kepimui
Sūrio masei
180 g tepamojo varškės sūrelio (indelis)
1/2 skiltelės česnako (susmulkinti)
1 šaukštas smulkiai supjaustytų krapų
1/2 šaukštelio citrinos sulčių
juodųjų pipirų

15 - 18 plonų sūdytos lašišos gabaliukų

Cukinijas sutarkuoti stambia tarka, palikti 10 minučių, masę nuspausti ir nusausinti popieriniu rankšlusčiu. Sudėti likusius produktus, išmaišyti. Kepti įkaitintame aliejuje nedidelius blynelius. Iškeptus blynelius nusausinti ant popierionio rankšluosčio.

Sūrio masei sumaišyti visus produktus.

Patogiausia surio masę spausti ant blynelių pro tūtelę, tai pat galima sudėti ją ir šaukštu. Ant viršaus susukti lašišines "gėlytes".

6 komentarai:

Dautartė rašė...

Puikiai atrodo!
O gali pasidalinti lasisos sudimo receptu?

Elžbieta rašė...

Ačiū :) Pasidalinsiu :) Bet gal tada, kai gaminsiu, kad su nuotraukyte būtų :)Šiaip tai nieko naujo - lašiša, druska, cukrus, krapai, brendis. Psio :) daugiau nieko nededu

Dautartė rašė...

O proporcijos? ;)
Aciu. Lauksiu iraso :)

Elžbieta rašė...

Viskas labai paprasta :) 1 kg žuvies filė su oda, 2 šaukštai druskos (rupios), 1 šaukštas cukraus, 25 - 30 ml brendžio ir smulkiai supjaustytų krapų pagal skonį (aš mėgstu daug). Žuvį ištrinti druska, cukrumi, paškstyti brendžiu ir pabarstyti krapais. Žuvį dedame į pailgą indą (tokį, kad žuvies nereikėtų lenkti, jei nėra tokio, tada žuvį perpjauti per pusę)oda į viršų, uždengiame maistine plėvele, ir 2 - 3 dienoms į šaldytuvą. Vieną kartą apversti. Viskas :)

Dautartė rašė...

Aciu uz tikslia instrukcija. Tikrai jokios imantrios filosofijos. Bandysiu pagaminti.

Elžbieta rašė...

Kuo paprasciau, tuo geriau. Manau, kad geriau po to priedus paderinti, nei is karto viska sudeti ir po to galvoti su kuo dera :)