2009 m. sausio 4 d., sekmadienis

Salotos „Tabule“ motyvais

Kuskusas (reiktų rašyti kruopainiai, bet kolkas ranka nekyla ;) ) vienas mano mėgstamiausių produktų. Aš, kaip ypatinga tinginė, karšta meile mėgstu tokius akimirksniu pagaminamus, jokių pastangų nereikalaujančius produktus. Kuskusas kaip chameleonas - lengvai prisitaiko prie kitų produktų, todėl gali būti puikia baze daugybei patiekalų.

150 ml kuskuso
4 v.š. alyvuogių aliejaus
½ a.š. druskos
150 ml vandens

2 vid. dydžio pomidorai
1 nedidelis agurkas
250 ml smulkiai supjaustytų prieskoninių žolelių (petražolių, mėtų, svogūnų laiškų)
1 nedidelis aitrusis pipiras
1 citrinos sultys
Druskos pagal skonį
Juodųjų alyvuogių pageidaujant

Vandenį užvirinti su aliejumi ir druska, verdančiu užpilti kuskusą, uždengti ir palikti 5 minutėms. Po to permaišyti šakute, kad neliktų gumulėlių. Pomidorus nulupti, supjaustyti kubeliais, agurką nulupti, taip pat supjaustyti kubeliais. Smulkiai supjaustyti aitrųjį pipirą. Daržoves, žoleles ir kuskusą sumaišyti, pagardinti citrinos sultimis ir, pagal poreikį, druska.

Variantai:
salotomis įdaryti pomidorus;
nedėti agurko; ant įdaryto pomidoro padėti gabaliuką sviesto ir užkepti orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje