2009 m. sausio 4 d., sekmadienis

Grybų užkepėlė popieriniame "inde"


Vienas iš paprasčiausių dalykų, padedančių virtuvės darbuose, yra kepimo popierius. Atrodo, na ir kas čia tokio? Ir be jo galima gyventi. Bet su juo galima gyventi kūrybingiau be ypatingų pastangų. Dar nebandėte suvyniojus morkas į popierių pagaminti jas per tris minutes mikrobangų krosnelėje? Arba susukus tūtelę ką nors gražiai nupiešti ant torto arba lėkštės? O gal patiks būtent toks maisto paruošimo būdas?


4 porcijoms
200 g baravykų (galima imti šaldytus)
½ nedidelio svogūno
1 v.š. aliejaus
4 vid. dydžio bulvės
4 džiovintų pomidorų puselės
60 ml grietinėlės
60 ml sultinio
1 a.š. aliejaus su trumais
½ a.š. druskos
½ a.š. grūstų juodųjų pipirų
Rozmarino šakelė (~5 – 6 cm ilgio)
4 kepimo popieriaus lapai (~35 x 35 cm)

Svogūną smulkiai supjaustyti ir patroškinti svieste. Kai svogūnai suminkštės, pridėti supjaustytus baravykus ir pakepti 5 minutes. Bulves supjaustyti plonomis riekelėmis, sudėti jas i kepimo popieriaus centrą, ant viršaus grybus ir ant grybų džiovinto pomidoro puselę. Pabarstyti druska, pipirais, smulkiai supjaustytais rozmarinais. Grietinėlę, aliejų su trumais ir sultinį sumaišyti. Popieriaus kraštus sukelti į viršų, į vidurį įpilti grietinėlės-sultinio mišinį. Popieriaus kraštus užspausti. Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 170 º C 30 – 40 min. Taip pat galima šį patiekalą pagaminti ir mikrobangų krosnelėje. Patiekti kartu su „indu“ kuriame kepė.