Taigi, šiuometinė citrinų kaina išties žavinga... Kodėl taip yra? Gal todėl kad gyvenimas saldžiu nepasirodytų? Arba kad kiekvienas spėtų išbandyti pasigaminti tokius paprastus ir gardžius pyragaičius? Jų receptų galima rasti daug kur, bet praktiškai jie beveik niekuo nesiskiria vieni nuo kitų. Tad rašau čia tokį, kuris apsigyveno mano virtuvėje jau senokai :)
Tešlai:
2 st miltų
3/4 st. cukraus pudros
150 g sviesto
žiupsnelis druskos
Kremui:
4 kiaušiniai
1 ir 1/2 st. cukraus
3 šaukštai miltų (nugriebti)
2/3 st. citrinos sulčių
100 ml pieno
2 šaukštai nutarkuoto citrinos žievelės geltonojo sluoksnio
cukraus pudros pabarstymui
Tešlai miltus sumaišyti su cukraus pudra ir druska. Sviestą sutarkuoti į miltų-cukraus mišinį, ištrinti (geriausiai rankomis), kol gausis trupiniai. Formą 20 x 30 cm iškloti kepimo popieriumi. Į formą suberti trupinius ir prispausti. Apkepti 180 C 10 - 15 minučių. Paruošti kremą: kiaušinius ištrinti su cukrumi ir miltais, supilti likusius produktus ir viską sumaišyti. Kremą išpilti ant apkepto lakšto ir kepti dar 25 - 30 minučių 160 C orkaitėje. Kremo viršus turi sutvirtėti. Pyragaičius pjaustyti tik gerai ataušusius. Viršų pabarstyti cukraus pudra.