2009 m. sausio 15 d., ketvirtadienis

Citrininės plytelės



Taigi, šiuometinė citrinų kaina išties žavinga... Kodėl taip yra? Gal todėl kad gyvenimas saldžiu nepasirodytų? Arba kad kiekvienas spėtų išbandyti pasigaminti tokius paprastus ir gardžius pyragaičius? Jų receptų galima rasti daug kur, bet praktiškai jie beveik niekuo nesiskiria vieni nuo kitų. Tad rašau čia tokį, kuris apsigyveno mano virtuvėje jau senokai :)


Tešlai:

2 st miltų
3/4 st. cukraus pudros
150 g sviesto
žiupsnelis druskos


Kremui:
4 kiaušiniai
1 ir 1/2 st. cukraus
3 šaukštai miltų (nugriebti)
2/3 st. citrinos sulčių
100 ml pieno
2 šaukštai nutarkuoto citrinos žievelės geltonojo sluoksnio

cukraus pudros pabarstymui


Tešlai miltus sumaišyti su cukraus pudra ir druska. Sviestą sutarkuoti į miltų-cukraus mišinį, ištrinti (geriausiai rankomis), kol gausis trupiniai. Formą 20 x 30 cm iškloti kepimo popieriumi. Į formą suberti trupinius ir prispausti. Apkepti 180 C 10 - 15 minučių. Paruošti kremą: kiaušinius ištrinti su cukrumi ir miltais, supilti likusius produktus ir viską sumaišyti. Kremą išpilti ant apkepto lakšto ir kepti dar 25 - 30 minučių 160 C orkaitėje. Kremo viršus turi sutvirtėti. Pyragaičius pjaustyti tik gerai ataušusius. Viršų pabarstyti cukraus pudra.


8 komentarai:

Vilma rašė...

Ką tik kepiau citrinines plyteles :) laaabai skanu, tik apačia sausoka. Nors vis vien skani :) Bet šiaip kol kas iš krašto ragavau, tai gal tiesiog ten citrininio sluoksnio mažiau buvo. Draugas tą citrininę makliošę dar žalią šaukštu kabino :D Ačiū Tau labai labai už receptus, net nenumanai, kaip jie man gyvenimą palengvina :)

Elžbieta rašė...

Nuo galo :)))) ačiū Tau už šiuos žodžius... labai. Nesakysiu, kad tai malonu, nes tai ir taip aisku. Bet padekosiu uz tai, kad yra prasme. AČIŪ!
Dėl tešlos - jo, ji gaunasi tokia grublėtai trapi, čia jau skonio reikalas. Įdaras labai skanus, jį galima būtų "suporuoti" su bet kokia mėgstama trapia tešla :) Ne veltui šie pyragaičiai tokie populiarūs :)

Anonimiškas rašė...

Iš vaikystės prisimenu mamos citrinų pyragą, šiek tiek rūkštoką, šiek tiek kartoką, bet labai labai skanų. Jau seniai noriu kažką panašaus pabandyti atkurti, šis receptas atrodo puikus kandidatas, tik mane šiek tiek išmuša iš pusiausvyros pienas kreme. Ar citrinos jo nesutraukia? AR ten ir turi gautis citrinų skonio varškė?

Elžbieta rašė...

To Anonimiškas: Man dar ne karto nesigavo varškė :) o kepu šiuos pyragaičius gana dažnai :) Gal dabar pienas jau nebe toks natūralus??? net nežinau :)

Anonimiškas rašė...

Kaip manai, kas būtų jei citrinas keisčiau apelsinais? Ar pavyktų?
Monika

Elžbieta rašė...

Monika, gali laisvai keisti apelsinais, tik, manau švelniau :)

Asta rašė...

Super skonis - švelniai saldžiarūkštis.

Elžbieta rašė...

Malonu, kad patiko :)