2009 m. sausio 3 d., šeštadienis

Lengvas šokoladinis tortas

Paprastas, paprastas, paprastas. Bet! Lygiai taip pat paprastai juo galima nustebinti svečius. Kas nemėgsta pikantiškumo, gali pakeisti tepamąjį sūrelį švelniąja varške.

Variacija "gastroorgazminių brownių" tema. Anksčiau jie buvo itin populiarūs rusiškuose formuose.
Lakštui:
200 g juodojo šokolado
100 g sviesto
4 kiaušiniai
100 g cukraus
70 g miltų
1/2 šaukštelio druskos
Kremui:
200 g tepamojo varškės sūrelio
50 g sviesto
100 g sutirštinto pieno su cukrumi
lašelis vanilės ekstrakto
Glajui
100 g šokolado
50 ml grietinėlės
50 g sviesto
2 šaukšteliai konjako arba brendžio
Orkaitę įkaitinti iki 200C. Kvadratinę kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
Šokoladą ir sviestą ištirpinti, ataušinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, kol pabals. Sumaišyti šokoladą su kiaušiniais, ant viršaus persijoti miltus ir atsargiai sumaišyti. Tėšlą sudėti į formą (22 cm x 22 cm) ir kepti 20 min 200C. Ataušinti formoje.
Kremui skirtus produktus išplakti kartu.
Glajui skirtus produktus intensyviai maišant ištirpinti kartu, truputi ataušinti. ir supilti į popierinę tūtelę.
Lakšto patepti kremu ir viršų iš tūtelės aplieti šokoladiniu glajumi.