2009 m. sausio 31 d., šeštadienis

Riešutiniai pyragaičiai su kava

Labai paprasti, labai nostalgiški, tokie tikri pyragaičiai su tikru sviestiniu kremu.... Dabar tokie nebemadingi, bet kažkas man kužda, kad tai, kas skanu, dingti negali. Šį receptą atvežiau iš Armėnijos, juo pasidalino mano vyro brolienė Gohar, puiki kulinarė, nepaprastai skaniai gaminanti maistą.

Kavos savaitei tinka!
Tešlai:
120 g sviesto
100 g cukraus
3 kiaušiniai
100 g grietinės
1 st. smulkiai kapotų riešutų
1,5 st miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos

Kremui:
150 g minkšto sviesto
200 ml sutirštinto pieno su cukrumi
50 ml brendžio
Pašlakstymui:
150 ml pieno
1 šaukštelis malto kardamono

Pabarstymui:
2 - 3 šaukštai smulkiai maltos (labai smulkiai :) kavos


Sviestą ištrinti su cukrumi ir druska, po vieną supilti kiaušinius, po to po šaukštą - grietinę. Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir riešutais, o po to sumaišyti su sviesto-kiaušinių mase. tešlą sukrėsti ant skardos, uždengtos kepimo popieriumi. Kepti 180 C apie 20 minučių.

Kremui sviestą plakti, kol pašviesės. Po šaukštą pilti sutirštintą pieną ir brendį ir plakti iki purios masės.

Tešlos lakštą perpjauti į dvi dalis, kremą padalinti į dvi dalis, pieną sumaišyti su kardamonu. Vieną lakštą pašlakstyti pienu, patepti kremu ir pabarstyti persijota per sietelį kava. Uždengti kitu lakštu, pašlakstyti likusiu pienu, išlyginti likusį kremą ir pabarstyti storu kavos sluoksniu. Palikti mažiausiai valandai kad susigertų ir supjaustyti stačiakampiais pyragaičiais