
Labai mėgstu želė tortus. Ir, kas svarbiausia, mėgstu ne valgyti, o daryti. Yra ypatinga intriga, kai lauki, ką gi išversi iš formos. Trečiadienį buvo vienos simpatiškos mergaitės gimtadienis. Tad dovanų ji gavo ir želė tortą.
Anksčiau darytas tortukas. Rutuliukai iš meliono.

40 komentarų:
Žaviuosi tavo želiukais , ir aplamai visas darbeliais
Ačiū labai :)
o sakykit is ko tie lapeliai padaryti tortuky? :)
:) Lapeliai išpjaustyti iš obuolio :) gelytės ir žiedlapiai - irgi
Labai labai gražu, o kur tokia forma gauti?
:) Ačiū :)
Formos pas mane labai senos, dvidešimtmetės :) darytos pagal užsakymą. Manau, gal Kalvarijų turgavietėje galima pas skardininkus užsakytim, tik reikalinga skarda tinkanti sąlyčiui su maistu. Arba Kaziuko turgaus palaukti, pernai mačiau kažką panašaus. Taip pat galima pasieškoti prof. įranga prekiaujančiose įmonėse.
Čia dvi formos - raudonesnis tortas apvalioje, geltonesnis - pailgoje :)
Labai grazus tortutai,fantastika,o kaip tas gelytes tokias grazias ispjaustete?ar cia formeles mazytes tokios yra?
o ar galima balta sluoksni is neriebios grietineles pasidaryti?
Ačiū :)
Taip, gėlytės išspaustos mažomis formelėmis. O dėl baltojo sluoksnio tai pasakysiu šitaip - keisti riebią grietinėlę neriebia negalima, nes tada neišsiplaks ir nebus purios tekstūros. Bet, jei tekstūra nesvarbi, tada galima :) Arba galima padaryti sluoksnį tik iš pieno, arba tik iš jogurto. Tada jis bus tiesiog kitoks :)
aj negaliu atsiziureti:)koks grozis:)kiek laiko uzima toki tortuka padaryti?ir keik laiko jis stingsta?
Ačiū labai :) Konkrečiai šitam reikėjo 5 - 6 valandų. Tai nereiškia, kad visą tą laiką reikia dirbti prie torto, tai kartu su stingimu :) bet šitas yra paprastas, su storais sluoksniais ir nesudėtingu piešiniu, tad prie kruopštesnio laiko sueina daugiau :)
nieko sau tai cia greitai kazkaip pas jus per 5-6 valandas,as dariua paprasta spalvotus zeles kubelius su baltu tai man visas darbas ir stingimas daugiau laiko uzeme.
o jus visda darote su sultymis ir zelatinu,ar galima vietoj zelatinos zele naudoti?
Gal ir greitai :) Šiuos tortus visuomet darau taip, kad stingtų naktį. T.y. 5 - 6 valandos su paskutinio sluoksnio užpylimu (t.y. darbinio stingimo). Po to palieku šaldytuve ir einu miegoti :) (tortas stingsta pasyviai)
Su žėle darau tik kombinuotus sluoksnius (šiuo atveju grietinėlės - jogurto), nes žėlė skonis man asmeniškai yra per stiprus. Todėl vartoju tik Oetker citrininį arba persikų, kai šitų nėra - tik tada apelsininį. (Šiuose žėlė milteliuose nejaučiu tokio aštraus skonio :) ) Man yra skaniausia ir priimtiniausia sultys ir želatina :)
tiesiog nepakartojamai atrodo!
Dėkoju labai :) Gailiuosi tik, kad ne visus savo tortus galiu pamatyti.... jei atiduodu formoje, tai lieka tik įsivaizduoti, kaip atrodys išimtas :)
nuostabu, dar tokio griozio nemaciau, o kur tokia formele gauti kad gelytes padaryti???? :)))
Ačiū labai :)
O formelių galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje profams - Sangaidoje, Scilyje, Arevitos įrangoje, etc :)
aciu uz info, paieskosim:)
Sėkmės :)
FANTASTIC
Thanks a lot :)
Šaunuolė ir ačiū už visus grožius ! Labai seniai jau žaviuosi tokiais sugebėjimais. Sėkmės jums.
Ačiū labai :)
PASAKA
Ačiū :)
na man labai idomu, kaip tie vaisiai taip graziai islaiko formas? na tarkim ta vynuogiu keke is meliono, kaip uzpylus zele, jie visi neissikirsto?
To Anonimiškas :) Nu kad neišsilaksto ) tiesiog juos reikia užstingdyti ir jie laikysis :)
Laba,
as norejau pasitikslinti vienu klausimu, kuris neramina del sio torto, nes susiruosiau toki gaminti dukros gimtadieniui. Ar tas skaidrus sluoksnis su papuosimais gaminant yra dedamas pirmas, tada sluoksnuojami kiti ir jis isverciamas, ar sluoksniuojama kaip paprastas tortas is nuimami sonai? Nes galvoju, jei tortas isverciamas, kaip padaryti, kad isverciant jo nepazeistum? Kaip garantuot, kad niekas neprikibs prie formos sonu?:))
Busiu labai dekinga uz patarima;)
Dovile, o kokioje formoje ketinate daryti šitą tortą? Kažkas man čia neaišku :))))
Jokiais būdais negalima daryti žele torto išsegamoje formoje. Aš asmeniškai niekad nedarau želiuku ir silikoninese formose.
O kad nepriliptu, tiesiog reikia forma kelioms sekundems panardinti i karšta vandenį , po to uždengti lekšte ar padėklu ir apversti :) ir nuimti forma. Niekas niekad neprilimpa :) bent jau man. Jokiais aliejais ir riebalais irgi formu netepu...
Elzbieta,
specialios formos neturejau, bet kazkaip pati dasiprotejau dar neperskaicius atsakymo, kad ji netinkama siam reikalui. Taigi dariau dideliam stikliniam salotu dubeny:))truputi crazy, bet gavosi puikiai:)) Ir dar gerai, kad susiprotejau "darbiniam" stingimui kisti ji i saldymo kamera, kitaip turbut visa nakti buciau prasiterliojus.
Aciu labai uz atsakyma ir superini recepta, zele torta darysiu dazniau:))
Laba diena, norejau paklausti ar galetumete pagal uzsakyma padaryti toki torta? ir kiek kainuotu.aciu.
to Anonimiskas :)
viskas imanoma :) parasykite man, prasom, i pasta :) zaidziamevirtuve (eta) gmail (dot) com
be skliaustu ir tarpu
A gražu, a gražu :) SUPER
gal galit man pasakyti kaip padaryti viena is zele sluoskniu jogurtini? ta prasme kad jis butu is jogurto? kiek reikia deti zelatinos, ar adr ko nors reikia? aciu :)
Galite padaryti taip, kaip jogurtiniame torte http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/2009/01/jogurtinis-tortas-su-persikais.html
Labai grazu! O sakykit, kaip padaryti tioss rutuliukus is meliono?
Aciu Jums uz toki grozi!!! Pasaka! Esate auksaranke!
na štai... kažkaip praleidau klausimą. Bet jei dar aktualu - rutuliukus iš meliono galima pasidaryti specialiu pusrutulio formos šaukštu :)
Vita, ačiū labai :)
Labai grazus zele tortukai,o sakykit,tas virsutinis skaidrusis tortuko sluoksnis is ko jis,kad toks skaidrus ir permatomas?
Sveiki, norejau paklausti ar tos gelytes is obuoliu veliau nepatamseja?
(juk obuoliai turi tokia savybe tanseti)?
Rašyti komentarą