2009 m. sausio 3 d., šeštadienis

Jogurtinis tortas su persikais


Vėl gi labai paprastas. Ir nors truputį šokoladinis. Be šokolado man niekaip neišeina. Gal todėl, kad neseniai man į rankas pateko gana nemažas maišiukas su puikiu belgišku konditeriniu šokoladu. Bet gal todėl jis ir pateko man į rankas, kad jį dievinu. Neplanavau jokių tortų Naujiesiems, todėl ir iškepiau iš to, kas buvo namuose.

Biskvitui:
6 kiaušiniai
6 šaukštai cukraus
6 šaukštai miltų (405 D)
1 citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis
(apsidraudimui galima įberti 1 šaukštelį kepimo miltelių, bet nebūtinai)

Kremui:
350 ml persikų skonio jogurto
350 ml plakamosios grietinėlės
250 ml šviežiai išspaustų apelsinų sulčių
2 šaukštai cukraus pudros
20 g želatinos
50 ml vandens

Sirupui:
150 ml vandens
30 ml citrinos sulčių
3 šaukštai cukraus
(galima įpilti baltojo vyno)

maža skardinė (400 g) konservuotų persikų

Glajui:
100 g šokolado
50 ml grietinėlės
50 g sviesto

marcipano žvaigždėms išspausti

Biskvitui. Įkaitinti orkaitę iki 180 C, paruošti tortinę formą 22 - 24 cm apskritimo. Baltymus padėti plakti palaipsniui pilant cukrų. Kai baltymai išsiplaks, po vieną pilti trynius, kaskart paplakant. Suberti citrinos žievelę ir persijuotus miltus (ir kepimo miltelius). Kepti apie 45 - 50 min. Patikrinti mediniu pagaliuku. Biskvitą geriausiai iškepti prieš dieną.

Kremui želatiną užmerkti vandenyje 10 - 15 minučių, ištirpinti, bet neužvirti. Sumaišyti su apelsinų sultimis. Grietinėlę išplakti kartu su jogurtu ir cukraus pudra. Kelis šaukštus grietinėlės ir jogurto mišinio dėti į želatinos tirpalą ir išmaišyti, o po to sumaišyti su pagrindine mase.

Sirupui vandenį užvirinti su cukrumi, ataušinti ir sumaišyti su citrinos sultimis.

Glajui visus produktus intensyviai maišant pakaitinti prikaistuvyje kol viskas ištirps.

Torto surinkimas. Tortinės formos šonus iškloti popierine juosta. Persikus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Biskvitą perpjauti į tris dalis. Vieną dalį į dėti į formą, pašlakstyti sirupu, įpilti trečdalį kremo ir sudėti puse persikų. Uždengti kitu lakštu, pašlakstyti sirupu, įdėti likusius persikus ir trečdalį kremo. Likusį kremą išlyginti ant pašlakstyto sirupu viršutinio lakšto. Palikti nakčiai šaldytuve. Torto viršų padengti glajumi taip, kad jis nuvarvėtų per torto šonus, ant viršaus išdėlioti marcipanines žvaigždes.