2009 m. vasario 2 d., pirmadienis

Špinatai su pupelėmis ir karamelizuotais svogūnais


Ką gi galiu pasakyti? Tiesiog labai. Labai-labai skanios, paprastai gaminamos, lengvos ir kartu sočios salotos. Ar gi gali būti kitaip, jei tai Libano virtuvė? Viena skaniausių virtuvių pasaulyje. Receptas iš šios knygos, parašytos neprilygstamosios Claudijos Roden, vienos geriausių Magrebo virtuvių žinovių pasaulyje.


1 didelis svogūnas
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
250 g špinatų
druskos ir juodųjų pipirų
1 skardinė (400 g) pupelių arba avinžirnių
1 - 1 1/2 šaukšto citrinos sulčių
1/2 šaukštelio cukraus


Svogūną supjaustyti plonomis "plunksnelėmis", pabarstyti cukrumi ir pakepinti pusėje aliejaus kiekio, kol svogūnai gražiai paruduos. Kitoje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, suberti perrinktus špinato lapus ir labai trumpai pakepinti, tik kol lapai "nuvys". Špinatus sumaišyti su nuvarvintomis pupelėmis, smulkintais česnakais, svogūnais. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį, pašlakstyti citrinos sultimis.

4 komentarai:

rūtuliukas rašė...

šiąnakt jau sapnavau, kaip šias salotas gaminau. reikės :)

Elžbieta rašė...

:))))) Manau, kad tokio sapno išsipildymas būtų labai malonus :)

linaitytė rašė...

o kaži ar įmanoma būtų padaryt su šaldytais špinatais..jei juos atlaidinti ir nuvatvinti?

Elžbieta rašė...

Galima :) tiesiog trumpai patroškinti špinatus nedideliame kiekyje vanden su trupučiu sviesto, kad atšiltų ir viskas :) Bet sumesti šaldytus į keptuvę, nereiki jų atšildyti :)