2009 m. kovo 11 d., trečiadienis

Kalakutienos filė (pastrama)


Originalus gaminimo būdas ir puikus rezultatas - tai yra "pastrama". Šis receptas internete gyvuoja ne pirmus metus, atsekti, kur buvo pirmtakas tikrai negaliu . Logiškai mąstant turėtų būti arba kuking'e arba goodcook'e.
Labai rekomenduoju - nuostabiai minkšta filė be ypatingų pastangų.

~ 1 - 1,2 kg kalakutienos filė
mėgstamų prieskonių + aliejaus

Pradėti gaminti vakare. Dideliame dubenyje paruošti gana sūrų vandenį (vanduo + druska iki sūraus jūros vandens skonio). Jame užmerkti filė 2 - 2,5 valandoms. Maksimaliai įkaitinti orkaitę. (~240-250C). Paruošti prieskonių mišinį (pas mane - juodieji pipirai, maltos raudonosios paprikos, tarkuotas česnakas (4 -5 skiltelės)). Aliejaus į prieskonius pripilti tiek, kad gautųsi tepi pasta. Filė nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir aptepti prieskoniais. Filė padėti ant skardos ir kepti 20 minučių. Po to orkaitę išjungti ir neatidarinėti. Atidaryti tik ryte.

Puikus visokiausių a'la rūkytų mėsyčių pakaitalas :)