2009 m. kovo 15 d., sekmadienis

Pasirodo, marinuoti galima ir kiaušinius


Taigi, pa-dam-pa-da-dam.... Jūsų dėmesiui putpelių kiaušiniai, marinuoti piemontiškai. Receptas iš Carina-forum.com, bet aš jį pritaikiau savo reikmėms, todėl rašau jau su pakeitimais :) Mielas ir originalus užkandis, puiki alternatyva visokiausiems kitiems kiaušiniams, pvz. įdarytiems, arba su ikrais, arba su kitais priedais. Beje, manau, kad šį būdą galima puikiai pritaikyti ir kiaušiniams likusiems po Vėlykų. Na tokiems... kurių po to nežinai, kur dėti... :))) Ir nebūtinai putpelių....

12 virtų putpelių kiaušinių (ne virtų putpelių, bet virtų kiaušinių :))))
1 st. kapotų petražolių
6 - 8 skiltelės česnako
400 ml pasatos (pertrintų pomidorų)
100 ml alyvuogių aliejaus
2 šaukštai vyno acto
1 šaukštas medaus
3 aitriosios paprikos
1 nugriebtas šaukštas druskos

Paprikas supjaustyti plonais žiedais, sėklas išvalyti. Suplakti pasatą, aliejų, medų, actą, druską. Česnakus sutrinti trintuve. Kiaušinius subadyti mediniu pagaliuku (dantų krapštuku). Viską sudėti į stiklainį, palikti šaldytuve nakčiai.
Kiaušiniai tai kaip kiaušiniai.... bet marinadą galima šaukštais valgyti :) arba užpilti juo salotas :)