2009 m. kovo 1 d., sekmadienis

Braškių džemas su aitriosiomis paprikomis



Kaip rodo orai už lango, šis džemas tikrai ne šiandien (vakar ar rytoj) virtas. Aišku, kad tai vasaros namų darbai. Tik taip netyčia išėjo, kad keturi šio džemo stiklainiukai pasimetė rūsyje.... Kadangi aš ten nevaikštau iš principo, tai niekad nežinau kokie lobiai atsiras namuose po eilinio apsilankymo :)))) ir jokios etikėtės nepadeda :))))
Dabar sklerozė. Receptas ar tai iš "Гастрономъ" ar iš "Kuchnia"... Lai atledžia man autoriai... nesurasiu dabar to žurnalo....

1 kg braškių
0,5 kg cukraus
2 vidutinio dydžio aitriosios paprikos
1 šaukštelis citrinos sulčių

Braškes pertrinti (bet ne visiškai; aš tai dariau "žirafa") sumaišyti su c. sultimis ir cukrumi ir kaitinti iš karto iki užvirimo. Virti 5 minutes, nukaisti ir palikti 5 valandoms. Supjaustyti aitriąsias paprikas žiedeliais, sudėti jas į džemą, išmaišyti ir vėl virti iki užvirimo, o po to 5 minutes. Palikti 5 valandoms, po to vėl užvirti ir karštą džemą supilstyti į iškaitintus stiklainius. Užsukti ir apversti.