2009 m. kovo 7 d., šeštadienis

Kalakutienos vyniotinis su obuoliais



Taigi pasirausiau savo archyvuose ir pamačiau vieną pamirštą receptą. O jis to tikrai nenusipelnė. SM laikais kepdavau jį gan dažnai, po to pamiršau, nes atsirado kitų įdomių dalykų, bet kaip žinia naujas - tai gerai pamirštas senas :) Tad voila:

0,7 kg maltos kalakutienos (geriausiai filė)
2 - 3 riekelės užmerkto piene batono (be plutelės)
4-5 skiltelės česnako
1 vydutinio dydžio svogūnas
1 nuluptas ir supjaustytas kubeliais didelis obuolys
1 kiaušinis
3 šaukšteliai smulkintų šviežių šalavijų
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų

Viršui:
pusė obuolio
šaukštelis medaus
keli šalavijo lapeliai

Orkaitę įkaitinti iki 190C. Svogūną, česnakus ir batoną susmulkinti smulkintuvu. Kiaušinį paplakti. Visus vyniotinui skirtus produktus sumaišyti. Sudėti faršą į stačiakampę pailgą formą, ant viršaus sudėti labai plonas obuolio skilteles. Kepti 30 minučių, tada pašildyti medų ir plonu sluoksniu patepti obuolius. Viso kepti 60 min. Galima patiekti ir karštą, bet galima ir šaltą. Šiuo atveju vyniotinį ataušinti formoje.

2 komentarai:

Indrė rašė...

Mmm atrodo skanu :) deja gaminti neteks - smulkintuvo barake nė su žiburiu nerasi :D

Elžbieta rašė...

Indrė, :) o be smulkintuvo? :) Jei atrodo skaniai, tai pagalvojam, kaip galima padaryti: kalakutieną imk smulkintą (galima nusipirkti faršo), česnaka ir svogūną smulkiai supjaustyk, batona pabandyk tiesiog rankomis ištrinti. O po to faršą (tik be obuolių kol kas) paplak mikseriu (antgaliais skirtais tešlai). Arba gerai išdaužyk (žinai kaip? - paėmi faršo ant delno, truputį pakelk ir mesk į dubenį, po to vėl pakelk, mesk. Taip kelis kartus :) ) Viskas turėtų gautis :)