2009 m. kovo 7 d., šeštadienis

Kalakutienos vyniotinis su obuoliais



Taigi pasirausiau savo archyvuose ir pamačiau vieną pamirštą receptą. O jis to tikrai nenusipelnė. SM laikais kepdavau jį gan dažnai, po to pamiršau, nes atsirado kitų įdomių dalykų, bet kaip žinia naujas - tai gerai pamirštas senas :) Tad voila:

0,7 kg maltos kalakutienos (geriausiai filė)
2 - 3 riekelės užmerkto piene batono (be plutelės)
4-5 skiltelės česnako
1 vydutinio dydžio svogūnas
1 nuluptas ir supjaustytas kubeliais didelis obuolys
1 kiaušinis
3 šaukšteliai smulkintų šviežių šalavijų
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų

Viršui:
pusė obuolio
šaukštelis medaus
keli šalavijo lapeliai

Orkaitę įkaitinti iki 190C. Svogūną, česnakus ir batoną susmulkinti smulkintuvu. Kiaušinį paplakti. Visus vyniotinui skirtus produktus sumaišyti. Sudėti faršą į stačiakampę pailgą formą, ant viršaus sudėti labai plonas obuolio skilteles. Kepti 30 minučių, tada pašildyti medų ir plonu sluoksniu patepti obuolius. Viso kepti 60 min. Galima patiekti ir karštą, bet galima ir šaltą. Šiuo atveju vyniotinį ataušinti formoje.