2009 m. kovo 1 d., sekmadienis

Svogūnų traškučiai


Laaaaaaaabai traškūs. Bet nevalgiau, jų tiesiog reikėjo kitiems tikslams. Be to labai rūpėjo, kaip jie atrodys Rozenthalio šampaninėse :)))) Vivat RIMI :) O dar labai priminė svogūnus iš "Planet Hollywood". Mano virtualios draugės iš "Клуб кулинарных путешествий", Irinos-Ирис recepto variacija. Autorė jį apibūdina kaip svogūnus pasninkaujantiems. Manau, kad šiais svogūnais su malonumu patraškės ne tik pasninkaujantys :)
  • svogūnų
  • druskos
  • cukraus pudros
  • krakmolo
  • miltų
  • saldžiųjų raudonųjų maltų paprikų
  • aliejaus grūzdinimui
  • popierinių rankšluoščių
Svogūnus supjaustyti žiedais. Paruošti sūrų tirpalą iš vandens ir druskos. Užmerkti svogūnus tirpale pusvalandžiui. Tuo tarpu sumaišyti paprikas, persijotus miltus ir krakmolą (lygiomis dalimis) ir dešimtadalį (nuo miltų kiekio) cukraus pudros. Svogūnų žiedus labai gerai nusausinti ir apvolioti miltų mišinyje. Kepti mažomis porcijomis įkaitintame aliejuje. Išimti ir nusausinti ant popierinių rankšluoščių. Tinka prie alaus (o aš jo iš viso negeriu :)))))), prie Beaf Stroganoff, tiesiog patraškėti.... :)

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Papuolė, kad kažkurį vakarą apturėjom neplanuotų svečių, sugužėjo vyro draugai krepšinio pasižiūrėti. Tai pagreitintu būdu kepiau šiuos traškučius. Kiekvienas kąsnis buvo palydėtas komplimentas ir ovacijomis. Dėkui tau už puikų receptą. Nors ne tik šis, tavo visi receptai puikūs. Man kaip ir kasdieninis ritualas, ryte geriant kavą, atsidaryti tavo blogą ir patikrinti ką naujo idėjai.
Monika

Elžbieta rašė...

Monika, aš tiesiog ištirpau :) ačiū Tau labai :)
Keisti tie svogūniukai, bet labai smagūs :) džiaugiuosi, kad patiko Tavo svečiams :)

Anonimiškas rašė...

Aš ko gero svogūnus per daug nusausinau, nes man jie taip tolygiai neapkibo. Be to, traškūs gavosi tik tie, kurie apdegė, o kiti tiesiog riebūs. Neįsivaizduoju, kaip kažkam gaunasi tokie dailūs. Aš daugiau tikrai nebandysiu.