Parduotuvėse pilna duonos. Visokiausios. Atrodo, kam čia kepti. Dar ne taip seniai, aš tuo ir buvau įsitikinusi. Bet pasaulis pasikeitė, kai į namus atėjo KA. Aš nežinau, ko labiau noriu - ar tai naujos duonos, ar tai galimybės išnaudoti KA :) Kai radau šį receptą Carina-forum.com, iš karto supratau, kad tai mano receptas - mažai pastangų, geras rezultatas. Ypatingų manipuliacijų su raugu nereikia, duona grynai ruginė, be mielių. Tai, ką gydytojas išrašė :)
Ruginis raugas
Pirma diena
- 4 šaukštai ruginių miltų
- 4 šaukštai kambario t-ros vandens
Trečia diena
- 2 šaukštai ruginių miltų
- 2 šaukštai kambario t-ros vandens
- 2 šaukštai ruginio raugo
- 2 šaukšteliai medaus
- 2 šaukšteliai druskos
- 300 g ruginių miltų
- 180 ml šilto vandens
Duonos paviršius turi būti su įtrūkimais. Ši duona skanesnė kiek pastovėjusi :) Tikra ruginė duona - sunkoka, kvapni, rūgštoko skonio, su traškia pluta.