Taip marinuotos cukinijos visuomet atsiduria šventinio stalo dėmesio centre, gaminu jį jau kelis metus ir visuomet susilaukiu komplimentų arba receptio prašymų. Gaivus, dekoratyvus ir labai skanus užkandis. Recepto inspiracija iš Carina-forum.com.
4 nedidelės cukinijos
1 aitrioji paprika
6 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintų rozmarinų
50 ml baltojo vyno acto
50 ml aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas medaus
Cukiniją supjaustyti plonomis, ilgomis juostelėmis. Papriką supjaustyti žiedais, česnako skilteles perpjauti į 2 - 3 dalis. Papriką ir česnakus užberti ant cukinijų. Likusius produktus sumaišyti ir šiuo užpilu užpilti cukinijas. Palikti mažiausiai 6 valandoms šaldytuve. Prieš patiekiant susukti į vyniotinius ir persmeigti mediniu iešmeliu