2009 m. vasario 26 d., ketvirtadienis

Arabiškas garnyras


Arabiškas garnyras patiekiamas su mėsa, žuvimi, daržovėmis, dažnai darau jį ryte pusryčiams ir patiekiu su garintomis daržovėmis. Dėkoju savo virtualiai draugei Natalijai, gyvenančiai Mauritanijoje už puikų receptą :)

1 st. smulkių makaronų (vermišeliai, žvaigždutės, etc. )
1,5 st. ryžių
2 šaukštai aliejaus
3,5 st. vandens
nugriebtas šaukštelis druskos, česnako granulių, kario arba kitokių mėgstamų prieskonių, džiovintų daržovių

Į puodą įpilti aliejų, suberti makaronus ir pakepinti iki lengvo rudumo. Tada labai atsargiai į puodą įpilti puodelį verdančio vandens (labai garuoja, spėkite patraukti ranką ). Supilti ryžius, suberti druską, prieskonius, išmaišyti, supilti likusį vandenį ir uždengti dančiu. Virti 15 - 18 minučių

17 komentarų:

Indrė rašė...

Na man makaronai su ryžiais keistokas derinys...

Elžbieta rašė...

O mums skanu :) Indrė, pabandyk! gal iš mažesnės normos, bet tai tikrai vertas dėmesio dalykas :)

Beata Nicholson rašė...

makaronai su ryziai rytietishkas (arabishkas) yprastas derinys...ash zinau toki egiptietishka recepta kosheri ar kazkaip tai ten vadinasi kuriame ryziai, leshiai ir vermisheliai...tik kiekius atitaikyti reikia...
Puikus dalykas, juk viskas tie patys angliavandeniai tik skirtinga forma:)

Brigita rašė...

Kita vertus juk abu angliavandeniai, sakyčiau pagal mitybos taisykles ryžiai labiau su makaronais dera nei su vištiena kokia :) Ragauti neteko, bet gal kurią dieną ir išbandysiu. Tik nežinau kaip namie teks pasiaiškinti kodėl šiame patiekale nėra mėsos :(

valentinosss rašė...

Brigita, pasiūlyk kokį grybų (mėsos) padažą tiems vyrmas :)

Skaniai "nuskaityta" :D

Elžbieta rašė...

Beata :) Būtent taip! Pridėjus lęšių iš karto gaunasi pilnavertis patiekalas. Nes tik ryžiai ir makaronai reikalauja dar kažko :) Eisiu ieškoti proporcijų :)))

Brigita :) Taigi labai paprasta - nėra ir viskas :))) Bet šiaip man tai skaniausia su daržovėmis. Aš garinu morkytes (mazas), brokolius, žirnelius, sumaišau su česnakiniu-žolelių (petražolių, mėtų) padažu ir labai gerai tinka :) Arba jiems tiesiog su mėsa patiek, ir nereikės aiškintis :)

Valentina :) tikrai... bet reikėtų labai kruopščiai parinkti padažą :)

Asta rašė...

Pagaminau šį patiekalą savo šeimynai - tai vyriškiai pareiškė kad čia mergaičių žaidimai ir nerimtas maistas. O man labai patiko, labai skanu ir paprasta.

Virga rašė...

Labai skanu! Neįsivaizdavau, koks čia tas skonis gausis - ryžiai su makaronais... Bet gavosi SUPER! Ačiū už receptą!

Elžbieta rašė...

Asta, aš, aišku, stabdys..... :)))) bet mums mergaitems gi to ir reikia, ar ne :)

Virga, puiku!!!!! :)

Jurgita rašė...

Sita patiekala net nustebau pamacius,darau ji jau 8 metai gan daznai,tik mes darome su kepintom razinom.Tereikia vermiselius kepinant imest razinu ir poto uzpilt trupuciu vandeniu,kad nugaruotu,o vermiseliai suminkstetu kazkiek.Visa tai valgoma su sriubomis arabiskomis,arba galima ir taip su naturaliu jogurtu valgyt.
Sis greiciau garnyras taip pat daromas su zirneliais is konservu,arba su lesiais,galima ir dideliu jaunu pupu virtu idet.Fantazijos reikalas.
P.S.labai skanu su kepintais skaldytais migdolais ;)

Elžbieta rašė...

Jurgita :) Oi, bandysiu su razinom ir su migdolais!!! Labai man patinka arabu virtuve :) O su jogurtu - taip... tik zinau kiek kitokia interpretacija - mano anyta ttaip makaronus darė, tik be ryžių. Vis tiek panašu ir mums neįprasta, ar ne :)

Elžbieta rašė...

Beatko, wieczorem napisze :) dobrze? :) nic takiego :) duze zmiany zawodowe :)

Virginija rašė...

vienoj vietoj radau, tokį santykį lęšiai ir makaronai 1/4, ryžiai 2/4. Tik kažkas čia man nesueina gal 1/3 ir 2/3 turėtų būti... Arba normaliais skaičiais parašius :) 0,25/0,25/0,5

Elžbieta rašė...

Virginija, šiek tiek nesupratau :) Kur radote? Gal galėtumėte duoti nuorodą, tai tuomet galima būtų pasiaiškinti, aks prie ko ir ko trūksta :)

Anonimiškas rašė...

Na o kaip aukštaičiai valgo bulves su duona? pas juos tai būtinybe,kitaip gausi šaukštu į kaktą.Šiuose receptuose nėra mūsų lietuvių maisto suderinamumo,sveikuoliškumo.Mikrobangė kenkia,taukai ir aliejai kenkia,kepta-kenkia,tortai ir glajai-kenkia.Idomu ar knygos autorės KMI ATITINKA NORMAS? Be abejo troškinta viskas puiku puode.Tiesiog reiktu rinktis patiekalus įnešus savo nuomones į receptus,kaip ką išmetus,kaip glajų ant pyragų,kaip cukraus pudros.

Regina rašė...

Knyga apipavidalinta puikiai,bet.....ar maistas visas sveikas valgymui?lietuviui?

Elžbieta rašė...

Anonimiškoji Regina, išgriuvau, net žodžiai baigėsi... :D :D :D Bet ačiū Jums ir už tokią nuomonę. Linkėjimai :)