Arabiškas garnyras patiekiamas su mėsa, žuvimi, daržovėmis, dažnai darau jį ryte pusryčiams ir patiekiu su garintomis daržovėmis. Dėkoju savo virtualiai draugei Natalijai, gyvenančiai Mauritanijoje už puikų receptą :)
1 st. smulkių makaronų (vermišeliai, žvaigždutės, etc. )
1,5 st. ryžių
2 šaukštai aliejaus
3,5 st. vandens
nugriebtas šaukštelis druskos, česnako granulių, kario arba kitokių mėgstamų prieskonių, džiovintų daržovių
Į puodą įpilti aliejų, suberti makaronus ir pakepinti iki lengvo rudumo. Tada labai atsargiai į puodą įpilti puodelį verdančio vandens (labai garuoja, spėkite patraukti ranką ). Supilti ryžius, suberti druską, prieskonius, išmaišyti, supilti likusį vandenį ir uždengti dančiu. Virti 15 - 18 minučių