2009 m. vasario 10 d., antradienis

Citrininis keksas su rikota



Prisimenu vieną ėjimą į parduotuvę. Atrodo, kas čia tokio - nueiti į parduotuvę, juolab prie namų :))) Bet, atrodo būtent tos išvykos metu įvykdžiau vos ne kelių metų susitikimų planą :) Susitikau tris žmones, kurių nemačiau mažiausiai dešimt metų (visus atskirai, nes kartu jie nevaikščiojo) ir vieną ponią, kurią anksčiau matydavau du - tris kartus per dieną, o staiga porą mėnesių nemačiau. Tad, manau, kad tai, kad beplepėdama apsirikau ir vietoje maskarponės iš lentynos patraukiau rikotos sūrį, neturėtų nieko nustebinti. Vėl reikėjo gerą daiktą "užpajamuoti", tad ieškojau recepto. Labai mielą keksą radau Carina-forum.com , jo pagrindu aš ir kepiau savąjį.

75 g sviesto
175 g cukraus
300 g rikotos
3 kiaušiniai
200 g miltų
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Vienos citrinos nutarkuota žievelė
50 ml citrinos sulčių

Cukraus pudros pabarstytmui arba
cukraus pudros ir citrinos sulčių glajui

Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Kepimo formą (pas mane paprasta duoninė 10 x 20 cm). Sviestą išplakti su cukrumi, sudėti rikotą, taip pat išmaišyti. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Po vieną pilti trynius ir gerai išmaišyti. Suberti citrinos žievelę, supilti sultis, išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų. Persijoti miltus su kepimo milteliais. Dalį miltų sumaišyti su kiaušinių - rikotos mase, po to sudėti dalį baltymų, atsargiai permaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti likusius baltymus. Vėl atsargiai permaišyti. Tešlą sukrėsti į formą ir kepti ~45 - 50 min. pirmas 10 minučių vėsinti formoje, po to ant grotelių. Originaliame recepte siūloma pabarstyti c.pudrą, man geriau patiko su glajumi.

Komentarų nėra: