- Pakabinama spintelė su įvairiausiais prieskoniais
- Dar viena pakabinama spintelė virš gartraukio su džiovintais bazilikais, citronu (pamiršau, kaip lietuviškai, bet išsisaiškinsiu :) ) peletrūnais, ramunėlėmis, rozmarinais ir čiobreliais. Žolės supiltos į medžiaginius maišus, tokius kaip avalynei sudėti.
- Kita pakabinama spintelė su džiovintais vaisiais (be datulių, kurių mes nevalgome) ir riešutais (be žemės riešutų, kurių irgi nemėgstame)
- Dar viena spintelė su įvairiais konditeriniais priedais - želatina, kepimo milteliais, žele, dviem kg juodojo šokolado, pusantro kg baltojo šokolado, puse kg kakavos, aguonomis (kam jas pirkau?), sausomis mielėmis, marcipanu. Ten pat įvairios smulkios formelės ir antgaliukai.
- Makaronai (tiesiog daug ir įvairūs)
- Miltai (kvietiniai trijų rūšių, ruginiai, ryžių)
- Kruopos: ryžiai (ilgagrūdžiai, natūralūs, apvalūs, raudonieji), grikiai, manai, perlinės, lęšiai, avinžirniai, pupelės, penki grūdai, kuskusas, bulguras
- Cukrus, medus natūralus, dirbtinis, golden sirup
- Aliejus. Daug, be įprastų (saulėgrąžų, vynuogių sėklų, alyvuogių, kukurūzų) dar riešutiniai. Sojų ir rapsų aliejaus nenaudojame.
- Actas. Baltas, raudonas, balzaminis, spiritinis, ryžių. Condi shake.
- Džiovinti pomidorai. (Kaip bebūtų keista, bet atvežti iš Armėnijos skoniu sėkmingai nurungia itališkus)
- Konservuoti: pupelės, avinžirniai, pomidorai savo sultyse, žirneliai (moldaviški), pomidorų pasta, kečupas (ukrainietiški), persikai, kriaušės, ananasai, slyvos, vyšnios
- Kaparėliai, kornišonai, konservuoti mažyčiai obuoliukai, česnakai, perliniai svogūnai
- Alyvuogės. (Juodos, žalios, kalamata)
- Harisa, pasta genovese, ančiuviai, tahini, konservuoti vynuogių lapai
Tai tiek, kiek galima sutalpinti į 5,5 kv.metro ploto virtuvę ir tiek, kiek man reikia, kad galėčiau laikas nuo laiko išsidirbinėti.... šaldytuvo netardžiau, nes tik šiandien į šaldiklį įmečiau penkis kg šaldytos tilapijos. Tiesiog buvo gera kaina. Į rūsį irgi nelindau. Ir iš viso ten neeinu. Užtenka, kad per vasarą užsuku porą šimtų stiklainių... Ką gi, galiu padaryti išvadą, kad badas mums nebaisus :) ir ilgai :))))) Taip pat galima padaryti išvadą, kad pas mus vyrauja kaukazietiška (nekeista, nekeista :))))), arabiška, Viduržemio jūros ir įprasta virtuvės. Tolimieji Rytai bent kol kas nejaudina :)
P.S. Pamiršau... kaip gi galėjau????? Brendis, romas ir vynas ... kepiniams, kepiniams :) Gėrimai gėrimui - ne mano parapija :))))