2009 m. vasario 25 d., trečiadienis

Vyninių drebučių pyragaičiai


Pyragaičiai iš žurnalo "Liza". Labai gaivūs, nesaldūs. Lengvai ir smagiai valgosi :) Vaikams nelabai tinkami, nors mano mažoji tiesiog nuėmė nuo viršaus drebučius ir valgė biskvitą su varškės kremu. Bet ne dėl to, kad drebučių nemėgsta, anaiptol. Jos negalima sužavėti melionais :)

2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
2 šauktai miltų su vidutiniu kaupu
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
1/2 šaukštelio kepimo miltelių

Varškės kremui:
500 g švelniosios varškės
300 ml plakamosios grietinėlės
150 g skysto medaus
15 g želatinos + 100 ml vandens
vanilinio cukraus

Sirupui:
1 šaukštas cukraus
50 ml baltojo vyno

Obuoliniam pertepimui:
1 vid. dydžio obuolys nuluptas ir supjaustytas skiltelėmis
15 ml citrinos sulčių
2 šaukštai cukraus

Šampaniniams drebučiams
300 ml putojančio vyno
100 ml vyno žele užmerkti
želatinos 400 ml skysčio - ~ 6-7 gramai)
1 - 2 šaukštai cukraus pudros
(Pas mane - citrininio skonio želė, bet kitąkart naudosiu paprastą želatiną)
1 melionas

Įkaitinti orkaitę iki 180 C. ~22 - 24 cm skersmens kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų (masė turi padidėti mažiausiai 3 - 4 kartus. Suberti persijotus miltus, citrinos žievelę ir kepimo miltelius. Viską atsargiai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į formą. Kepti apie 25 - 30 minučių, kol lengvai paspaudus pirštu lakštas pradės spyruokliuoti. Išimti, ataušinti ant grotelių, suvynioti ir palikti nakčiai šaldytuve.

Kremui. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkinti ir ištirpinti. Varškę sumaišyti su medumi, vaniliniu cukrumi ir ištirpinta želatina. Kai varškė pradės stingti, išplakti grietinėlę ir sumaišyti su varške.

Sirupui sumaišyti vyną su cukrumi.

Iš obuolių ir cukraus išvirti tyrę. Galima tai padaryti ir miktrobangėje.

Želatiną išbrinkinti vyne ir ištirpinti, suberti c.pudrą. Sumaišyti su putojančiu vynu.


Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, šonus - popierine apykakle. Lakštą sudrėkinti sirupu, užtepti obuolių tyrės, sukrėsti varškės kremą. Sustingdyti. Specialiu šaukštu išpjauti išpjauti rutuliukus iš meliono, išdėlioti ant varškės kremo. Užpilti plonu žele sluoksniu. Kai sustings, supilti viską ir sustingdyti. Supjaustyti pyragaičiais

8 komentarai:

Indrė rašė...

O čia kartais ne trapi tešla gaunasi apačioje? Vakar bandžiau mantingos trapią, tai labai patiko ir dar gabalas liko jos, galvoju kur panaudot...

Elžbieta rašė...

Indrė, ne, čia biskvitas :) O iš trapios tešlos gali iškepti sausainukus, gali krepšelius iškepti, gali kokias trapias juosteles su džemu, gali panaudoti kaip pagrindą atviram pyragui. Gali pabandyti citrinines plyteles iš mano blogo :)

Vilma rašė...

Kažkada gaminau Tavo obuolių sambuką iš SM, man labai patiko! Šis desertas, atrodo, panašios serijos, todėl spėju taip pat labai gaivus ir skanus. :)))

Elžbieta rašė...

O, Vilma, šaunuolė :) O aš šiemet sambuko taip ir nedariau... Ne, gal pyragaičiai kiek kitokie. Bet mums tikrai patiko :) vienintelis dalykas, tai gal reiktų pareguliuoti saldumą pagal save. Pas mane čia taip, ne saldžiai :) Bet kadangi prieš tai buvo gana gausus šventinis stalas, tai su karštu šokoladu buvo kaip tik :)))

Namų Darkytoja rašė...

Atrodo labai gaiviai. Mano vyras dievina melionus ir žele desertuose, bet nevalgo varškės, tai bandysiu su šituo įrodyt, kaip klysta :)

Elžbieta rašė...

Namų darkytoja, šiuose pyragaičiuose varškė nelabai jaučiasi, manau, įrodymas gali būti priimtas :)

Giedre rašė...

sveiki,
norejau paklausti, koki vyna ir putojanti vyna naudojote? ar tiktu sausas, ar bus labai rugstu? aciu uz atsakyma.

Elžbieta rašė...

Giedrė :) tiesą pasakius, aš jau neprisimenu, bet tikrai ne sausą. Bet galite daryti ir su sausu, tuomet reiktų paragauti, ir pasaldinti, jei reikėtų :)