2009 m. vasario 20 d., penktadienis

Karštas šokoladas

Dievinu karštą šokoladą. Ir laikau šventvagyste, kai karštu šokoladu vadinami gėrimai iš pakelių su neaiškiu turiniu arba iš kažkokios bla-bla-bla tirpios kakavos su dusinančiais kvapais... Galima su manimi sutikti, galima ne. IMHO. Very IMHO. Man karštojo šokolado be šokolado nebūna. pridursiu - be geros kokybės šokolado. Šiuo metu esu ištikima šokoladui Callebaut.
Ši diena buvo tokia, kad neįstengiau nieko kito padaryti virtuvėje, tik pašildyti vakar pagamintą šokolado gėrimą. Tirštas, kvapnus, su pipiriuku ir tiesiogine ir perkeltine prasme :), Šokoladas iš didžiosios raidės.


1 l pieno
200 g smulkinto geros kokybės juodojo šokolado
1 juodojo pipiro grūdelis

Prikaistuvyje ant mažos ugnies užvirinti pieną. Suberti šokoladą ir pipirą, kaitinti dar ne mažiau kaip 10 minučių. Šokoladą perkošti ir galima patiekti iš karto, bet jis bus kvapnesnis, jei kelias valandas pašaldysime jį šaldytuve ir pašildysime prieš patiekiant.
Tiems, kas nenori ir tiek užtrūkti - pipiro grūdelį stambiai sugrūsti. Į puodelį įpilti pieno, sudėti šokoladą ir pipirą, viską įdėti į mikrobangę 1,5 minuttės max. temperatūroje. Kas 20 sek. išimti ir permaišyti. Pipiro galima ir neišimti :) Mėgautis iš karto :)