Būsiu gudrutė :) Pasinaudosiu susiklosčiusiomis aplinkybėmis ir priskirsiu Operą ne tik Kepėjų be stabdžių vasario mėn. iššūkiui, bet ir Prancūzų virtuvės savaitei. Šis tortas kuo puikiausiai atitinka ir vieno ir kito projekto reikalavimus. Tik kiek primerkus akį, (dedant jau gatavo torto nuotraukas kitą dieną, nei sudėta visa šio torto gaminimo žingsnis po žingsnio medžiaga. Šiandien tiesiog pasidalinsiu įspūdžiais :)
Tortas skanus. Labai skanus. Bet mano dejonės dėl to, kad mažas, pasirodė bergždžios. Šio kiekio visiškai pakanka ne 4 - 6 porcijoms, bet mažiausiai 8. Ir reikalas ne sviestiniame kreme, kurio dažnai bijoma. Kalorijų ir riebalų šitame sviestiniame kreme mažiau nei tiramisu. Tiesiog šio torto skonis yra labai turtingas ir sodrus, o tokio tipo maistas kaip deimančiukas - šviečia net pats mažiausias :) .
Taigi:
- Biskvitą ir toliau kepsiu supaprastintu būdu.
- Šokoladinei masei imsiu daugiau šokolado - 300 g.
- Sirupą baltymams nebūtinai, bet pageidautina virti iš c.pudros. Rezultatas tas pats, bet procesas smagesnis (nors nepigesnis).
- Virsiu daugiau sirupo sudrėkinimui (tortas man pasirodė sausokas).
- Pilsiu brendžio į kremą arba į sirupą... gal į abudu :))))
- Prieš patiekiant tortą būtinai paliksiu mažiausiai pusvalandžiui kambario temperatūroje.
- Pjaustyti tortą sušildytu po karštu vandeniu peiliu ir išplaunant ir nusausinat peilį po kiekvieno pjūvio.
Draugas Guglis parodo Operos receptus čia :)