Minkšta ir kartu traški, su svogūno saldumu ir druskos surumu. Su lauku kvepiančiomis žolelėmis. Skani ir šilta ir šalta... dingsta akimirksniu. :)
200 ml šilto vandens
15 g šviežių mielių
1 šaukštelis cukraus
35o g miltų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
aliejaus apkepti svogūnui
1/2 šaukštelio cukraus svogūnui apkepti
1 šaukštelis džiovintų žolelių (pas mane -Santa Maria picos prieskonių mišinys)
1 šaukštelis rupios jūros druskos
Mieles ištirpinti vandenyje su cukrumi, uždengti ir palaukti 10 minučių, kol paviršiuje susidarys putos. Suberti miltus, supilti aliejų. Užmaišyti minkštą tešlą ir palikti 30 - 40 minučių kol paaugs. Supjaustyti svogūną plonomis plunksnelėmis, apibarstyti cukrumi ir truputį apkepti.
Skardą iškloti kepimo popieriumi. Tešlą (tešla labai minkšta, lipni) rankomis (aš paprastasi suvilgau aliejumi) ištempti į lakštą. Pirštais padaryti duobutes. Ant viršaus išdėlioti svogūnus, pabarstyti žolelėmis ir druska. Kepti iki 240 C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus.