Faršui:
500 g jautienos (antrekotas, kaulus atskirti)
2 nedidelių svogūnų
1/2 stiklinės apvirtų ryžių
1 šaukšto pomidorų pastos
1 šaukšto aliejaus
1/2 stiklinės vandens arba sultinio
džiovintų bazilikų
druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
aitriųjų pipirų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
aitriųjų pipirų
Patiekimui:
250 ml tradicinio armėniško jogurto macun (galima pakeisti rūgpieniu)
2 skiltelės česnako
250 ml tradicinio armėniško jogurto macun (galima pakeisti rūgpieniu)
2 skiltelės česnako
Vynuogių lapus užmerkti šiltame vandenyje maždaug pusvalandžiui. Padaryti faršą iš visų faršui skirtų produktų. Nusausintus lapus dėti šiurkščia puse į vidų, nupjauti kotelius. Dėti graikinio riešuto dydžio faršo gabaliuką ant lapo ir susukti. Kaulus nuo antrekoto sudėti į puodą, taip pat jeigu yra suplyšę lapai, jais iškloti puodo dugną. Balandėlius dėlioti vieną prie kito. Įpilti vandens tiek, kad apsemtų balandėlius, prispausti lėkšte. Virti ant lėtos ugnies apie valandą. Balandėliai skaniausi šilti, bet ne karšti. Patiekti su macuno padažu.